170204 Linkšpings Broc Little och Andrew Gordon jublar efter ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Linkšping den 4 februari 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

Linköping straffade HV71: ”Tycker vi stal två poäng idag”

Det var två lag med identisk form som drabbade samman i Kinnarps Arena under lördagseftermiddagen. Linköping drog det längsta strået när man besegrade HV71 med 2-3 efter straffar.

Nio segrar på de tio senaste matcherna och fyra raka segrar. Ja, det var vad både HV71 och Linköping hade med sig för ingångsvärde in till Kinnarps Arena. Det märktes att det var två lag i bra form, det var en match med högt tempo och intensitet.
HV71 var det bättre laget i den första perioden men målen uteblev och det skulle dröja ända till fem minuter kvar av den andra perioden innan Pär Arlbrandt hittade rätt bakom Marcus Högberg i Linköpings mål. Målet kom till i powerplay och det är en spelform HV71 har haft problem i under säsongen och Arlbrandts mål kom med endast fyra sekunder kvar av det numerära överläget.
— Jag försökte bara få pucken förbi backen. Oscar (Sundh) gör ett jättebra jobb med skymningen, berättade Arlbrandt för Cmore och fick frågan om han sköt där han gjorde eftersom Linköpings målvakt tappat klubban i sekvensen innan.
— Det visste jag faktiskt inte. Det såg jag nu, svarade målskytten när han fick se reprisen.

Linköpings kvittering kom efter bara drygt två minuter av den tredje  perioden när Andrew Gordon och Niklas Persson kom i ett två-mot-ett-läge och Persson kunde avsluta distinkt.
HV71 svarade med att återta ledningen. Målskytt Kevin Stenlund när han slog in en retur efter att Pär Arbrandt och Oscar Sundh kommit två mot en.
Linköping gav sig dock inte. Drygt minuten senare kunde Henrik Törnkvist återigen kvittera när också slog in en retur. Detta efter skott från Anssi Salmela.
Matchen gick till förlängning, där HV71 fick ett ypperligt läge när man fick spela fyra mot tre som blev resultatlöst. Straffar tog vid och där kunde Broc Little avgöra.
— Jag tycker vi stal två poäng idag. Vi var på hälarna. Inte de vackraste två poängen. Men det känns bra, sa segerskytten efter matchen.