The Detroit Red Wings’ Henrik Zetterberg (40) faces off against the New York Islanders’ Casey Cizikas on Friday, Feb. 3, 2017, at Joe Louis Arena in Detroit. (Photo by Kirthmon F. Dozier/Detroit Free Press/TNS) *** Please Use Credit from Credit Field *** IBL …
Nyheter

Första nollan för nye coachen – ”Zäta” i huvudroll: ”Känns som ett slag i magen”

ANNONS

För en tid sedan sparkade New York Islanders coachen Jack Capuano och ersatte honom med Doug Weight. Inatt kom första första förlusten på full tid för den nye tränare och det var en svensk som låg bakom det när han passade fram till ett riktigt turmål.

Det var en svängig match som utspelade sig mellan Detroit och New York Islanders. Bortalaget var i ledningen efter den första perioden, men Detroit vände på steken i den andra efter bland annat ett mål av Henrik Zetterberg (assisterad av Gustav Nyqvist) som betydde 4-3. Med mindre än tre minuter kvar av matchen kvitterade Islanders genom Jason Chimera och då trodde nog de flesta att matchen skulle behöva avgöras på övertid. Men Detroit ville annorlunda. Med 28 sekunder kvar av ordinarie tid smällde Danny DeKeyser dit segermålet assisterad av Zetterberg.
DeKeysers skott studsade på två Islandersspelare innan pucken letade sig in bakom målvakten Thomas Greiss.
— Det är väl den största turen du kan ha. Att göra mål med hjälp av två killar från motståndarlaget är första gången för mig, sa segerskytten till nhl.com efter matchen.

En av spelarna i Islanders som pucken träffade på sin väg in i mål var Thomas Hickey.
— Det känns som ett slag i magen. Alla försvarare orsakar mål genom studsar ibland. Men Jason (Chimera) gav oss det perfekta manuset till minst en poäng idag, på hans kväll, och vi kunde inte ens ge honom en poäng.
Målskytten Chimera gjorde sin 1000:e match i NHL.

För Islanders var det här den första förlusten på ordinarie tid under Doug Weights ledning. Han och hans lag har fått med sig poäng i de sex tidigare matcherna.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM