Mike Yeo.
Toronto

Sparkade legendariske coachen – då kom storseger: ”Mycket att gilla”

ANNONS

På onsdagen valde St. Louis Blues att sparka den legendariske coachen Ken Hitchcock efter en period av dåliga resultat. Det var ett beslut som tycktes väcka spelarna. Under nye huvudcoachen Mike Yeos ledning körde man i natt över Toronto Maple Leafs.
– Det fanns mycket att gilla med den här insatsen, säger Yeo efter 5–1-segern.

Det var under en känsloladdad presskonferens i onsdags som general managern Doug Armstrong meddelade att huvudcoachen som St. Louis Blues haft sedan 2011, Ken Hitchcock, får lämna sin post och att han ersätts av sin assisterande tränare Mike Yeo.

I natt spelade Blues den första matchen under Yeos ledning och man kan utan att överdriva hävda att det knappast kunde ha börjat bättre. Hemma i Scottrade Center besegrades nämligen Toronto Maple Leafs med 5–1 efter att bland annat Alexander Steen bidragit i målprotokollet.

Steen, som draftades i första rundan av Toronto 2002 och inledde NHL-karriären där, kvitterade matchen till 1–1 sent i den första perioden och spelade fram Paul Stastny till det matchvinnande 2–1-målet i andra perioden. Han har därmed skjutit sju mål och svarat för totalt 16 poäng på 14 matcher sedan årsskiftet.

För Mike Yeo, tidigare huvudcoach i Minnesota Wild, var det en flygande start i St. Louis. Han skrev kontrakt med Blues inför den här säsongen med vetskapen om att han skulle agera som assisterande coach den här säsongen och sedan ta över när Hitchcock skulle dra sig tillbaka nästa säsong. Nu kom skiftet tidigare än väntat.
– Jag är naturligtvis väldigt glad och nöjd med den här starten. Det finns mycket att gilla med den här insatsen, säger Yeo till nhl.com.

Det kanske största glädjeämnet var den hårt kritiserade målvakten Jake Allens spel. Han stoppade 26 av 27 skott efter att ha släppt in elva mål på sina tre senaste starter.
– Han höll oss kvar i matchen tidigt och tillät oss att finna vårt spel, säger Yeo.

Segern gör att St. Louis håller den sista wild card-platsen i Western Conference, dock med en hel drös lag i hasorna.

St. Louis – Toronto 5–1 (1–1, 3–0, 1–0)
St. Louis: Paul Stastny 2 (14) (Alexander Steen), Alexander Steen (10), Vladimir Tarasenko (23), Colton Parayko (4).
Toronto: Mitch Marner (13).

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL