Magnus Nygren.
SHL

Nu sätter FBK hård press på Brynäs – tog fjärde raka mot Leksand

ANNONS

Färjestad har hittat formen i rättan tid. Kvällens 5–2-seger mot Leksand var den femte i ordningen och nu är man poängmässigt ikapp Brynäs i kampen om den sjätte och sista direktplatsen till kvartsfinal.

Saker och ting börjar falla på plats i Karlstad. Färjestad har visat allt bättre form i SHL och på torsdagen tog laget sin fjärde raka seger när Leksand gästade Löfbergs Arena.

5–2-segern kom efter vissa kontroverser. I den andra perioden hade gästerna en 2–2-kvittering inne, men backen Ben Youds mål dömdes bort eftersom Leksand ansågs ha spelare i målgården som störde Stefan Steen. Kort därpå gjorde i stället Joakim Nygård 3–1 – ett mål som visade sig bli matchvinnande.

Magnus Nygren blev tvåmålsskytt för hemmalaget som även fick mål från John Persson och Joel Eriksson Ek. Marcus Nilsson hade två assist.

Leksand, som kommer allt närmare kvalspel, fick sina mål från Oskar Lang och Johan Olofsson.

Färjestad är i och med vinsten uppe på 66 poäng, lika många som sexan Brynäs har. Med tiotalet matcher kvar av grundserien är det bara målskillnad som skiljer lagen åt i kampen om den sista direktplatsen till kvartsfinal.

Den här artikeln handlar om: