170202 HV71:s Andreas Borgman jublar efter 1-0 under ishockeymatchen i SHL mellan HV71 och Ršgle den 2 februari 2017 i Jšnkšping. Foto: Stefan Persson / BILDBYRN / Cop 107 …

HV71 körde över Rögle: ”Det är svårt att hålla fokus när man får en så bra start”

Inför mötet HV71-Rögle i Kinnarps Arena hade bortalaget förlorat de tolv senaste matcherna. Efter en chocköppning från hemmalaget blev det den trettonde raka förlusten för Ängelholmsgänget.
— Idag var HV bättre, konstaterade Rögles tränare Anders Eldebrink efter matchen.

Det hann bara gå 1:45 innan pucken låg bakom Rögles målvakt Anders Lindbäck första gången. Andreas Borgman blev målskytt efter att han fått en fin pass av Erik Brännström.
— Brännström lägger en bra pass så jag försökte bara skjuta, sa målskytten till Cmore i pausen.
Mindre än en minut senare gjorde Oscar Sundh 2-0 när han direktsköt på en passning från Pär Arlbrandt.
När klockan tickade upp mot halva perioden spelad kom Martin Thörnberg fri och satte dit hemmalagets tredje mål för kvällen.
— Vi kom ut starkt, men sen tappade vi greppet lite. Jag tycker vi har mer att ge, sa Andreas Borgman efter perioden.

HV71 slog inte av på takten efter deras förstaperiod. Martin Thörnberg och Christoffer Törngren drygade ut ledningen i den andra perioden och i den tredje blev det två mål till genom Oscar Sundh och Lias Andersson.
Linus Söderström höll nollan för tredje gången den här säsongen i HV71:s mål. Martin Thörnberg och Oscar Sundh blev tvåmålsskyttar.
— Skön seger för oss. Det är svårt att hålla fokus när man får en så bra start, sa Oscar Sundh efter matchen.

För Anders Eldebrinks Rögle är nu läget prekärt. Jumbon har 16 poäng upp till fast mark med tolv matcher kvar.

15:15 Skellefteå - Rögle SHL
23:00 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
18:30 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
21:00 New York Rangers - Washington Capitals NHL
01:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL