Päivä 14.12.2015 Kello 20.24.26 Finland, Helsinki, KHL Jokerit vs Medvescak Zagreb Gordie Dwyer, Medvescak Zagreb @Petteri Paalasmaa All Over Press …
SHL

Tidigare Örebrofavoriten byter tränarjobb

ANNONS

Han spelade hockey i Örebro under två säsonger och var uppskattad publikfavorit där innan han avslutade sin spelarkarriär 2009, just i Örebro med att vara med och föra upp klubben till HockeyAllsvenskan.

Därefter har Gordie Dwyer varit tränare och har bland annat hunnit med att vara assisterande förbundskapten för Kanada i U18-VM och för Team Canada i Spengler Cup.

De två senaste säsongerna har han coachat Medveščak i KHL, dit han kom efter fyra säsonger i den kanadensiska juniorligan QJMHL.
Idag blev det klart att han avbryter jobbet i Medveščak, som redan är körda från slutspel och bara har några enstaka matcher kvar att spela av säsongen. Klubben släpper honom och låter honom gå vidare i karriären.

Ny klubbadress blir schweiziska Ambrì-Piotta, där han ersätter Hans Kossmann som fick sparken igår.
– Jag är tacksam för den erfarenhet och möjlighet jag fått genom att jobba i den här ligan. Jag ser fram emot en ny möjlighet i Schweiz, säger Dwyer till Medveščas hemsida.

Dwyer byter botten mot botten, men med skillnaden att han i Ambrì kommer ha ett lag som fortsätter spela efter grundserien tar slut. Till skillnad från i KHL har man ett kvalspel i Schweiz och med 18 poäng upp till slutspelsplats – med sju matcher kvar – är Ambrì dömda att få kvala för att hålla sig kvar – för tionde gången på de elva senaste åren.

Ambrì ligger sist i NLA, en poäng bakom Fribourg.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM