170131 LuleŒs Johan Harju och Malmš Redhawks mŒlvakt Oscar Alsenfelt och Stefan Warg under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och LuleŒ den 31 januari 2017 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
SHL

Ny kanoninsats av Alsenfelt bäddade för Malmös femetta

ANNONS

Luleå hade chansen att närma sig Malmö i tabellen när lagen möttes i Malmö Arena. Men det var hemmalaget som drog det längsta strået och kunde tillslut vinna med 5-1.

Det var Luleå som tog ledningen i matchen. Efter fem minuter av den första perioden skickade Ilari Melart ner pucken framför mål från blålinjen. Efter lite studsar hamnade den i mål bakom Malmös målvakt Oscar Alsenfelt. Målskytt: Johan Harju.

Pucken hann inte mer än att släppas för spel i den andra perioden innan Malmö hade kvitterat. Konstantin Komarek var siste man på pucken efter att Malmö vunnit pucken på egen blålinje och kommit i en spelvändning.
Luleå var det bättre laget under de två första perioderna och skapade också de hetare chanserna. Men ettan i målvaktsligan gällande räddningsprocent, Oscar Alsenfelt, kom upp stort och räddade bland annat tre jättemöjligheter från Luleå i mitten av matchen.
Malmö tog ledningen med knappt fyra minuter kvar av den andra perioden efter att han hittade en lucka mellan Luleåmålvakten Joel Lassinanttis ben.
— Vi skapar väldigt mycket och vi vet att de har en bra målvakt. Vi får fortsätta spela så här så kanske det lossar i tredje, sa Luleås Johan Forsberg till Cmore i periodpausen.

Men det skulle inte lossna i den tredje för Luleå. Det var snarare så att Malmö skapade de hetaste chanserna och med mål av Fredrik Händemark, Ilari Filppula och Nichlas Hardt kunde segern tillslut skrivas till 5-1 för skåningarna.

Det här var Malmös fjärde raka seger och nu är man på allvar med i kampen om topp sex. En stor bidragande orsak till det stavas Oscar Alsenfelt som varit briljant i Malmös mål under säsongen.
— Jag tycker jag får oerhört mycket hjälp oftast, sa målvakten efter matchen.
Cmores kommentator frågar om han är där han vill vara i sitt målvaktsspel.
— Puckarna studsar på mig, utanför och ibland räddar jag när jag inte har någon aning om det. Jag försöker jobba hårt fortfarande för att bli bättre och jag hoppas det fortsätter, svarade Alsenfelt som också berättade att han var besviken att han inte togs ut i landslagstruppen till Sweden Hockey Games, men att det var 50/50 på hans egna förväntningar om han skulle bli uttagen eller ej.
— De tar ju ut de målvakter som de tror de har störst chans att vinna med. Jag litar fullt ut på att de har koll på det där.

 

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL