Mathias Bromé.
Nyheter

Ingenting kan stoppa Mora – tog nionde raka segern

ANNONS

Mora IK fortsätter att mala ned allt i sin väg. I kväll tog de allsvenska serieledarna sin nionde raka seger i Hockeyallsvenskan när Modo besegrades med 3–2 på bortais. Matchvinnare: Mathias Bromé.

Det återstår 15 matcher av den allsvenska grundserien, men redan nu står det klart att det ska till något utöver det vanliga om Mora IK ska missa möjligheten att ta sig till den allsvenska finalen. Efter 3–2 mot Modo i Örnsköldsvik har laget 13 poängs försprång på tabelltrean Pantern under finalstrecket.

Trots Per-Åge Skröders powerplay-mål för Modo och hemmalagets 1–0-ledning efter första perioden lät sig inte Mora störas. Emil Aronsson, som förlängde kontraktet med Mora tidigare i veckan, pricksköt 1–1 i powerplay. Kort därpå följde Pierre Engvall hans exempel med ett lika snärtigt skott i numerärt överläge sedan Modos nyförvärv från AIK, Oscar Stéen suttit utvisad.

Henrik Björklund sköt 2–2 från distans tidigt i den tredje perioden efter att de rutinerade rävarna Skröder och Byron Ritchie skapat kaos framför Christian Engstrands kasse. Men det var Mathias Bromé som fick sista ordet i den här matchen. Mora utnyttjade slarv i hemmaförsvaret när 22-åringen framspelad av Emil Bejmo skickade in segermålet som gav laget sin nionde raka seger.

Modo är sjua i tabellen.

*****

Tabelltvåan Bik Karlskoga gjorde också sitt jobb på bortais. I Uppsala blev det seger med 5–2 mot Almtuna efter en målmässig rivstart. Värmlänningarna sköt nämligen tre mål på sina fyra första skott och fick danske keepern George Sörensen utbytt redan efter 14 minuters spel.

Trots 32–13 i skottfavör hämtade sig aldrig Almtuna från den käftsmällen. Victor Ejdsell utökade ledningen i poängligan genom att svara för ett mål och en assist. Henrik Rommel, Simon Mattsson, Mikael Eriksson och Alex Lavoie blev också målskyttar för gästerna. Mattsson hade utöver sitt mål även två assist.

Bik Karlskoga är fem poäng efter serieledande Mora och har åtta poängs försprång på trean Pantern. Almtuna är åtta.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 20 maj
16:20 Sverige - Frankrike VM
16:20 Storbritannien - Norge VM
20:20 Kazakstan - Polen VM
20:20 Finland - Danmark VM
tisdag 21 maj
03:00 Vancouver Canucks - Edmonton Oilers NHL
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL