161129 Almtunas Emil Larsson under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan Bjšrklšven och Almtuna den 29 November 2016 i UmeŒ. Foto: Johan Lšf / BILDBYRN …
Nyheter

Tremålsskytten från senast låg bakom storvändning mot Björklöven

Emil Larsson fortsätter att vara stekhet för Almtuna. Den tidigare Brynäsjunioren sköt tre mål för klubben när man vann med 6-4 mot Södertälje senast. Då satte hand bland annat de två målen som tog matchen från 4-4 till 6-4 i tredje perioden. Initialt tilldelades han fyra mål i matchen, men i efterhand korrigerades ett av målen och gjorde honom till tremålsskytt.

Ikväll höll han liv i storformen när Almtuna vann med 4-3 mot Björklöven efter att ha vänt 0-3 till 4-3 och därmed också seglat upp på playoffplats i HockeyAllsvenskan.
Larsson sköt den viktiga 2-3-reduceringen i slutet av andra perioden och gjorde sedan segermålet 4-3 och fullbordade vändningen med fem och en halv minut kvar av matchen. Dessförinnan hade Linus Rotbakken gjort 3-3-kvitteringen bara ett par minuter tidigare.