Taylor Hall och Travis Zajac.
Vancouver

Loui nådde tvåsiffrigt – men Canucks föll efter årets häftigaste backcheck

ANNONS

Vancouver Canucks har poäng i tre raka matcher efter att ha tvingat fram ännu en förlängning i nattens hemmamöte med New Jersey Devils. Problemet är att laget trots det har fyra raka förluster efter att deras sex matcher långa segersvit bröts härom veckan.

I nattens möte med Devils sköt Loui Eriksson säsongens tionde mål, framspelad av Daniel och Henrik Sedin. Det gav Canucks en 1–0-ledning i den andra perioden. Backen Kyle Quincey kvitterade innan perioden var över och matchen fick slutligen avgöras via förlängning.

Där var det Taylor Hall som satte dit segermålet bakom Jacob Markström, men den som bäddade för 2–1-målet var centern Travis Zajac. Det var nämligen hans ansträngande backcheck, där han norpade pucken av Sven Bärtschi i egen zon, som gav Hall möjlighet att vända spelet.
– Det är helt och hållet hans förtjänst, att han gör den brytningen och att vi vänder spelet, säger segerskytten till nhl.com om Zajacs förarbete.

Markström stoppade 20 skott i matchen.

Vancouver – New Jersey 1–2 (0–0, 1–1, 0–0, 0–1)
Vancouver: Loui Eriksson (10) (Henrik Sedin, Daniel Sedin).
New Jersey: Kyle Quincey (3), Taylor Hall (11).

Den här artikeln handlar om: