Andrew Shaw.

Det var en galen match, men det var Andrew Shaws tackling på Jesper Fast som blev den stora snackisen. Nu kan Shaw ha en ny avstängning att vänta.

Andrew Shaw drog på sig sin första avstängning för säsongen redan innan premiären var spelad. Nu är frågan om pesten inte har ytterligare en tid vid sidan av isen att vänta. I natt fick han matchstraff i den galna tillställningen mot New York Rangers.

Retstickan satte in en ful tackling på svenske Jesper Fast, och tog sedan en fajt mot J.T. Miller som stod upp för sin svensk. Andrew Shaw gjorde själv comeback i matchen efter att ha missat de 14 senaste med en hjärnskakning, men redan innan den första perioden var slut hade han åkt på 22 utvisningmsinuter och tvingats lämna drabbningen.

Matchen var i övrigt en galen historia. Rangers ledde med 3-2 inför slutperioden, då Montréal sköt tre mål på 62 sekunder och vände på steken. Rangers fick in en reducering genom Derek Stepan, men orkade aldrig hämta sig efter chockminuten.
– Arenan exploderade. Det kändes som en slutspelsmatch och det var bara väldigt kul att spela. Det fanns en stor dos energi inom gruppen, säger 4-3-skytten Max Pacioretty till nhl.com.

Antti Raanta inledde matchen, men tvingades utgå till följd av en skada. Henrik Lundqvist han släppa in fem mål på de 22 skott han fick på sig under de 40 minuter han fick chansen mellan stolparna.
– Vi kan inte skylla förlusten på Henrik. Den här förlusten får vi andra ta på oss, säger Derek Stepan enligt Daily News.

Lundqvist har släppt in nio mål på 47 skott de två senaste matcherna.
– Jag försöker bara tänka positivt just nu. Pucken har inte studsat som jag vill de två senaste matcherna, säger han själv enligt NHL:s hemsida.

Montréal – New York Rangers 5-4
Montréal: Alex Galchenyuk, Brian Flynn, Aleksej Jemelin, Max Pacioretty, Paul Byron
New York Rangers: Brandon Pirri, Rick Nash, J.T Miller, Derek Stepan