Hanna Olsson.
U18-VM-Dam 2017

U18-damerna i semifinal – slog ut Finland efter drama

De svenska U18-damerna har alltjämt chansen att försvara förra årets brons. Ylva Lindbergs lag är klart för semifinal efter en dramatisk kvartsfinalvinst mot Finland.

U18-damerna förlorade samtliga gruppspelsmatcher och fick möta Grupp B:s segrare Finland i sin kvartsfinal. Då passade Sverige på att gräva fram sin första seger under VM-turneringen.

Storstjärnan och lagkaptenen Hanna Olsson öppnade målskyttet i den första perioden, och i den andra kom vinstmålet genom Matilda Af Bjur. Det blev dock riktigt nervöst i slutakten, när finskorna reducerade till 2-1. Med lite drygt tre minuter kvar blev dessutom Celine Tedenby utvisad, och Finland fick spela i powerplay.

Man fick dock inte kvitteringspucken förbi Anna Amholt som vaktade den svenska kassen. Amholt hade en lugn kväll och behövde bara stoppa 15 skott. Därmed är Sverige även i år klart för semifinal.

Nu väntar en semifinal mot Kanada på fredag. När lagen möttes i gruppspelet vann kanadensiskorna med 5-1.