Leif Boork.
SDHL

Boork efter nya landslagsmissen: ”För många utländska spelare i SDHL”

Av åtta lag slutade Damkronorna sexa i förra veckans landslagsturnering. Nu riktar förbundskapten Leif Boork viss kritik mot klubbarna i SDHL.
–  Vissa lag har för många utländska spelare, säger han till hockeysverige.se.

Damkronorna var i slutet av förra veckan i tyska Füssen för en åttanationersturnering. Den tyska trippen slutade med att Sverige kom på en sjätteplats med bara en vinst, mot Tjeckien, och förlust mot Schweiz i matchen om femte- och sjätteplats med hela 1-5. Vilken nivå håller vårt landslag och hur ser förbundskaptenen Leif Boork på lagets insats i turneringen? Hockeysverige.se fick en intervju med Leif Boork som är på plats i Tjeckien för att följa Sveriges U18-landslag i Junior-VM.
– I korta turneringar får matcherna väldigt stort utslag. Samma sak är det i en VM-turnering. Spelar man i en grupp om fyra lag och får stryk i en match är man borta ur diskussionen om placeringarna. Men man måste se det lite större än så.
– När det kommer till mästerskap är det naturligtvis helt avgörande om man vill vara med och slåss om topplaceringarna, men när vi spelar sådana här turneringar är det ändå förberedande matcher till mästerskapsmatcherna. Det är först i mästerskapsmatcherna, speciellt inom damhockeyn, man ser det bästa från alla lagen.

Vad fungerade inte i spelet för hade allt fungerat klockrent hade ni antagligen skulle ni antagligen spelat final?
Så kan man inte säga. Det kan fungera klockrent för andra lag också och då kan dom vara bättre. Det är precis så här skillnaden är på hur en tränare ser på prestationen och hur en utomstående ser på den.
– Det är helt rätt att vi har delar i spelet som vi, så att säga, analyserar hela tiden, vad vi ska göra åt det. Ofta är det i sista tredjedelen i banan som jag upplever att vi är minst effektiva. När det gäller försvarsspelet spelar vi ett presspel, vi ligger högt upp och forecheckar, men vi får inte fast motståndarna där alla gånger som vi önskar. I anfallsspelet, i sista tredjedelen, kommer vi inte in på mål tillräckligt bra och får inte tag på dom här lösa puckarna som ofta blir framför mål. Där är vi för dåliga.

boork

Foto: Bildbyrån

Kan du justera något i själva spelet för att få till en förändring där eller är det bara upp till spelarna att ta sig dit in?
– Det är inte först och främst en taktikfråga. Det här har vi också diskuterat med spelarna. Spelar du ett presspel mot lag som i första hand spelar på kontring, vilket Tyskland, Tjeckien och Schweiz gör, om du inte får ut tillräckligt av det presspelet kommer motståndarna att vända spelet. Eftersom vi då är långt fram i banan kommer motståndarna vända spelet med fart. Det här är nästan ett svenskt klassiskt före detta spel, som man spelade förr i svensk hockey internationellt.
– Det finns framförallt två sätt att bemöta det. Antingen att justera presspelet och träna på att det blir bättre men ändå behålla det eller dra tillbaka laget och spela mer avvaktande, pressa i mittzonen, använda linjerna och på det viset själva bli en form av kontrings lag.
– Anledningen till att vi har valt att spela det här presspelet är egentligen av två skäl. Det ena är att vi är ganska bra skridskoåkare, vilket är en av våra spetskompetenser. Det andra är att om vi ska rubba dom bästa lagen och har ambitionen att sikta på medaljer är min uppfattning att vi måste försöka spela ett ganska aggressivt spel.
– Möter vi då lag som är ett snäpp sämre och vi inte lyckas lika bra med det här spelet får man kontringarna emot sig. Gör vi inte mål och motståndarna kontrar bra då blir matchen ganska jämn. Dom får målchanser medan vi inte utnyttjar våra. Vi gör fyra mål på fyra matcher i turneringen och då är det jättesvårt att vinna.

SDHL är en av världens bästa ligor. Trots det kommer Sverige alltså bara sexa i en åttanationersturnering. Men Leif Boork är inte lika säker på att ligan här hemma är lika stark som många av oss tror.
– Det är bra att SDHL utvecklas och blir bredare, men det är för många utländska spelare i ligan. Vi underhåller dom bästa finländska spelarna i och med att dom är här och spelar i en bra liga. Om vi tittar på vilka som toppar mål och poängligorna så är det utländska spelare till väldigt stor del. Jag tycker självklart att det är bra att vi får en bättre liga och det är bra att det kommer in utländska spelare, men vissa lag har för många utländska spelare, enligt mig, för att svenska spelarna ska få det utrymmet dom måste ha för att utvecklas, om jag nu ser det i ett nationellt perspektiv.
– Det här är ett intressant ämne du tar upp. Vi säger att vi har en av världens bästa ligor, men hur vet vi det? Jag vet inte hur ligan eller miljön ser ut för schweiziskorna eller ryskorna. Jag har hört lite hur det var för ett antal år sedan, men vi vet inte hur det ser ut nu.
– Vi vet en hel del om collegespelarna. Går vi till exempelvis Schweiz så har dom Lara Stalder som är deras stora stjärna. Hon är även University of Minnesota-Duluths stora stjärna. Där har vi också tre spelare, Maria Lindh, Michelle Löwenhielm och Linnea Hedin som spelar i landslaget. Våra spelare är inte alls lika ledande i det laget som schweiziska spelaren är i det laget tillexempel.
– Jag menar att vi ska akta oss för att göra sådana här generaliseringar eftersom vi vet alldeles för lite men vi har även jobbat alldeles för kort tid med det program som har funnits i Sverige under några år, sedan Erika Holst kom in 2011 eller 2012 för att dra några slutsatser. Sådana här saker tar tid. Det är inte bara att knäppa med fingrarna och tro att Sveriges damhockey ska vara bra bara för att Sveriges herrhockey är det.

leif-boork-4
Leif, man pratar mer om intriger än om framgångar när det gäller Damkronorna idag, hur ser du på det?
– Det man syftar på är nog det som hände i somras med Emma Eliasson och Jenni Asserholt, skrivelsen och så vidare.
– För att gå tillbaka till den här diskussionen om taktik, ska vi ändra eller göra något annat, så har vi haft en diskussion bland spelarna om det här. Alla, törs jag säga, är inne på att vi ska fortsätta på den linjen som vi är. Sedan ska vi försöka justera och få ihop positionerna, hur vi forecheckar och press-spelet så vi blir effektivare uppe i den här tredjedelen av banan. Det handlar mer om att justera det spelet än om att byta taktik eller ändra principer. Det ska vi inte göra.
– När vi nu mötte Tyskland, Tjeckien och Schweiz låg dom i OS-förberedelser eftersom dom ska spela OS-kvalificering i februari. Dom var väl förberedda. Jag har sagt hela tiden att vi ligger mellan fjärde- och sjätteplats i världen och det har vi gjort så länge jag har varit med. Sedan kommer det bli en jättetajt grupp i VM så det är bara att förbereda sig på det.

jenni-asserholt-2016-2

Asserholt.

Har vi så pass stor bredd i svensk damhockey att vi kan undvara Emma Eliasson, Jenni Asserholt och Tina Enström i landslaget?
– Spelmässigt på kort sikt, och då framförallt på backsidan, är det en nackdel. Vi saknar konstruktiva backar även om det kommit upp några sådana nu i form av exempelvis Jessica Adolfsson.
– Det här har varit en diskussion tidigare också. Inte bara med dom här namnen utan även med andra namn, att man velat ställa upp i landslaget och ibland tackat nej på grund av olika orsaker fram och tillbaka.
– Jag tror inte det är en väg att gå genom att släcka dom här bränderna tillfälligt genom att säga ”okej, du får väl vara med”. Vi måste ha en linje och stå på den. Det är den principen vi kommer få ut mest av på sikt. Det är min erfarenhet från andra motsvarande situationer, men visst kan det skada lite på kort sikt.

Någon dialog med dom tre före detta landslagstjejerna finns det inte heller.
– Tina Enström är överhuvudtaget inte aktuell. Henne har jag inte pratat personligen med på ett år. Hon har tackat nej fyra eller fem gånger så henne räknar jag inte ens med.
– När det gäller Jenni Asserholt och Emma Eliasson så har vi inte haft någon diskussion under säsongen. Det finns inte heller, just nu, någon aktualitet att ta in dom.

Med tanke på resultaten i den här turneringen, hur går dina tankar inför VM senare i vår?
– Det kommer att bli tufft, men vi kommer att vara väl förberedda. Dom här matcherna var väldigt bra både för tjejerna och oss för att se att Schweiz, Tjeckien och Tyskland är motståndare som vi har all anledning att respektera.
– Sedan ska vi inte glömma när det gäller matchen mot Kanada, där vi förlorade med 2-1, så gjorde vi en väldigt bra match. Vi lyckades med att ha ett bra försvarsspel och även skapa en hel del framåt. Det blev 24-24 i skott och 32-38 i målchanser mot ett lag med tio, elva av deras VM-spelare från förra året.
– Ett lag som Finland har gått upp ett snäpp och vann också finalen mot Kanada med 1-0. Det kanske är dom som får det här genombrottet mot USA och Kanada under nästa VM med det gäng dom har nu?
– Det har gungat till en del i damhockeyvärlden. USA och Kanada kan inte känna sig lika säkra som tidigare. Även Ryssland är riktigt på gång uppåt också. Varför dom är det vet inte jag. Vi har inte varit i Schweiz, Ryssland, Tyskland, Tjeckien och sett vad har för vardag i klubbarna. Alla gissar bara vad det gäller den biten och alla tar för givet att vi har en jättebra miljö här, men det är möjligt dom andra har en lika bra miljö.

Lockar det inte att få åka runt och se dig om?
– Absolut. Jag tror att det är nödvändigt att vi gör det. Om man vill göra allvar av att satsa på damhockeyn, vilket jag tycker absolut att vi ska göra, finns det all anledning att åka ut besöka och ha en nära kontakt med dom andra nationerna, säger Leif Boork som avslutar med att hylla den återväxt som finns i svensk damhockey och som han nu får ta del av nere i Zlin:
– U18-tjejerna som har kommit upp och varit med i Damkronorna, det är ett tiotal tjejer som vi har haft uppe och tittat lite närmare på exempelvis Sara Hjalmarsson, Jessica Adolfsson, Hanna Olsson, Moa Wernblom, Ebba Berglund och så vidare, har gjort väldigt bra ifrån sig. Det är viktigt att fånga upp dom tjejerna så dom kan fortsätta i sin utveckling. Det finns ett jobb och en analys att göra där om Svenska Ishockeyförbundet och svensk damhockey vill för det finns en förbättringspotential.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 februari
19:00 Modo - Luleå SDHL
19:00 Västervik - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 04 februari
12:00 Linköping - HV 71 SDHL
15:00 Djurgården - Södertälje Hockeyallsvenskan
15:15 HV 71 - Malmö SHL
15:15 Skellefteå - Linköping SHL
15:15 Brynäs - Rögle SHL
15:15 Luleå - Oskarshamn SHL
15:30 AIK - Brynäs SDHL
16:30 SDE - Leksand SDHL
18:00 Växjö - Färjestad SHL
18:00 Örebro - Leksand SHL
18:00 Timrå - Frölunda SHL
18:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:45 Bern - Biel National League
21:00 Pacific Division - Central Division NHL
22:00 Atlantic Division - Metropolitan Division NHL
söndag 05 februari
15:00 Djurgården - HV 71 SDHL
15:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
15:30 AIK - Leksand SDHL
16:30 SDE - Brynäs SDHL
tisdag 07 februari
01:00 Florida Panthers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
01:30 New Jersey Devils - Vancouver Canucks NHL
01:30 New York Rangers - Calgary Flames NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Arizona Coyotes - Minnesota Wild NHL
19:00 Kristianstad - Västerås Hockeyallsvenskan
onsdag 08 februari
01:00 Tampa Bay Lightning - San Jose Sharks NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Seattle Kraken NHL
02:00 Nashville Predators - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Chicago Blackhawks - Anaheim Ducks NHL
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Modo - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 09 februari
02:00 New York Rangers - Vancouver Canucks NHL
02:30 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
19:00 Tjeckien - Sverige Beijer Hockey Games
20:15 Schweiz - Finland Beijer Hockey Games
fredag 10 februari
01:00 Philadelphia Flyers - Edmonton Oilers NHL
01:00 Florida Panthers - San Jose Sharks NHL
01:00 New Jersey Devils - Seattle Kraken NHL
01:00 Detroit Red Wings - Calgary Flames NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Colorado Avalanche NHL
01:30 New York Islanders - Vancouver Canucks NHL
02:00 Minnesota Wild - Vegas Golden Knights NHL
19:00 Västervik - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Södertälje Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Kristianstad Hockeyallsvenskan
lördag 11 februari
12:00 Finland - Tjeckien Beijer Hockey Games
14:00 Tre Kronor Legends - Toronto Maple Leafs Legends Game for Börje
16:00 Sverige - Schweiz Beijer Hockey Games

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten