Nyheter

Galna islossningen: Gjorde 5-0 – i första perioden

ANNONS

Almtuna har varit en av säsongens besvikelser i HockeyAllsvenskan, och sparkade häromveckan coachen Niklas Eriksson. Det har hittills inte gett någon större effekt, och Uppsalalaget har fått finna sig i att tillhöra botten av tabellen.

Men i kvällens match mot Oskarshamn fick man en rejäl urladdning. Redan 4:35 in i matchen hade bortacoachen Fredrik Söderström tvingats ta en timeout, sedan Almtuna gått fram till 2-0. Men timeouten hjälpte föga. Två mål av Sebastian Selin och ett av William Quist såg till att ge Almtuna en närmast osannolik 5-0-ledning efter den första perioden.

Wictor Ragnewall hade ingen rolig period i Oskarshamns kasse, utan räddade bara tio av de 15 skott han fick på sig. I och med kvällens match, som slutade med en 7-3-seger, är Almtuna bara två poäng bakom Oskarshamn och Vita Hästen. Hästen har just nu den åttonde och sista platsen som ger chans till SHL-spel.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL