161012 Moras Jacob Nilsson (tv) och Mathias BromŽ (th) jublar efter att Kevin GagnŽ (m) gjort 1-2 under ishockeymatchen i Hockeyallsvenskan mellan AIK och Mora den 12 oktober 2016 i Stockholm. Foto: Johanna Lundberg / BildbyrŒn / 135718 …
Västerås IK

Släppte in två mål på fem sekunder – vann ändå

Mora fortsätter imponera i HockeyAllsvenskan. 31 omgångar in på serien är man på en stark andraplats, med en enda poäng upp till Bik Karlskoga. Man avslutade dessutom året på bästa sätt, då man slog ett fortsatt underpresterande Almtuna med 4-3.

Men Jeremy Collitons mannar höll på att slarva bort segern. En till synes säker 2-0-ledning inför tredje perioden försvann blixtsnabbt. Almtuna reducerade till 2-1 genom Linus Sandin, och bara fem (!) sekunder senare kom kvitteringen av den VM-meriterade norrmannen Mathias Trettenes.

Mora återtog ledningen efter mål av Emil Bejmo, men tappade den på nytt. Ludwig Blomstrand, som petades under en match förra veckan, gjorde mål för andra matchen i följd sedan han återkom till laguppställningen.

Matchen såg ut att gå till förlängning, då Moras stjärnforward Mathias Bromé dunkade in sitt elfte mål för säsongen och avgjorde med bara två minuter kvar att spela av matchen.

I kvällens andra match tog formsvaga Timrå en blytung seger utan sina JVM-spelare, då man besegrade jumbon Västerås med 3-1. Jeremy Boyce-Rotevall avgjorde med sina två mål i den tredje perioden.