HATTRICK. Scott Hartnell ledde Columbus till en storseger mot självaste Pittsburgh.
Pittsburgh

Utklassade regerande mästarna – tog elfte raka segern: ”En jäkla resa”

ANNONS

Elva raka segrar och poäng i 13 raka matcher. Columbus Blue Jackets är NHL:s tveklöst hetaste lag just nu. I natt fullständigt pulveriserade man de regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins med 7–1 efter hattrick av veteranen Scott Hartnell.

Det finns inget lag som har tagit NHL med lika stor storm som Columbus Blue Jackets den här säsongen. Laget inledde förra säsongen med sju raka förluster, sparkade coachen Todd Richards och ersatte honom med John Tortorella bara för att missa slutspel med bred marginal. I år har det varit en helt annan historia.

När Blue Jackets i natt körde över de regerande Stanley Cup-mästarna Pittsburgh Penguins med 7–1 innebar det lagets elfte (!) raka seger. Man har 13 raka matcher med poäng och dessutom tog man över ledningen i Metropolitan Division och toppar hela ligan med sina 48 poäng.

Mot Penguins var det en gammal räv som ledde attacken. Scott Hartnell, 34, som fixade karriärens nionde hattrick när han fastställde slutresultatet till 7–1 i den tredje perioden.
– Det har varit en jäkla resa och fruktansvärt kul, säger Hartnell om segersviten till NHL Network och förklarar varför laget spelat så bra.
– Det började redan under träningslägret där ”Torts” (Tortorella) körde skiten ut oss och vi var nog det bäst tränade laget efter det. Vår grupp med ledare med (Nick) Foligno, Boone (Jenner) i spetsen har sett till att alla killar har skött sig och varit redo för varje match. Hittills har det funkat utmärkt.

Alexander Wennberg hade två assist för Columbus och William Karlsson satte ett av målen för blåjackorna.

Sidney Crosby inledde målskyttet och utökade sin ledning i NHL:s målliga. Han har 23 mål på 28 matcher, fyra fler än tvåan David Pastrnak, Boston Bruins.

Columbus – Pittsburgh 7–1 (1–1, 2–0, 4–0)
Columbus: Scott Hartnell 3 (8), Cam Atkinson (15) (Alexander Wennberg), William Karlsson (5), Brandon Saad (12) (Wennberg), Boone Jenner (6).
Pittsburgh: Sidney Crosby (23).

Den här artikeln handlar om: