HET. Cam Atkinson och hans Columbus Blue Jackets gör det mesta rätt just nu.
Nyheter

Miniliraren lyfter succélaget – tog tionde raka vinsten

ANNONS

Han har tre raka 20-målssäsonger bakom sig i NHL, men i år tycks Cam Atkinson vara på väg mot helt nya höjder för sitt Columbus Blue Jackets. I natt sköt han två mål under ordinarie speltid och ytterligare ett i straffläggningen när Blue Jackets tog sin tionde raka seger via 3–2 mot Los Angeles Kings.

Atkinson, 27, mäter bara 173 centimeter i strumplästen, men det har inte hindrat honom från att vara en av ligans mest dynamiska spelare den här säsongen. Efter nattens utdelning står han noterad för 33 poäng (14+19) och ligger på åttonde plats i NHL:s poängliga. Han har sex mål och tolv poäng på sina sju senaste matcher.

En annan stor hjälte för Blue Jackets i natt var reservkeepern Curtis McElhinney. Han stoppade 44 av 46 skott samt två straffar när laget vann en match de kanske inte borde ha vunnit om hockeygudarna visat mer rättvisa.
– Vi förtjänade kanske inte att vinna, men Curtis gav oss chansen och det är en del av det som ger oss de här poängen inför juluppehållet, säger coachen John Tortorella till nhl.com.

 

Columbus är trea i Metropolitan Division, blott en poäng efter tätduon Pittsburgh och New York Rangers, dessutom med tre färre spelade matcher än Penguins och fem färre än Rangers.

Columbus – Los Angeles 3–2 (0–0, 1–1, 1–1, 0–0, 1–0)
Columbus: Cam Atkinson 2 (14), Sam Gagner (avg. straff).
Los Angeles: Jeff Carter 2 (16).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL