Viktor Amnér och Brendan Mikkelson.
SHL

En back förlänger – en annan lämnar Luleå

ANNONS

Det sker förändringar i Luleå Hockey. Under onsdagen blev det klart att backen Brendan Mikkelson förlänger sitt kontrakt med klubben samtidigt som en annan back lämnar. Det handlar om Viktor Amnér.

Det har varit en händelserik tid för Luleå Hockey de senaste veckorna. Flera spelare har förlängt sina kontrakt med klubben samtidigt som andra har fått lämna densamma. Efter att floppforwarden Tim Kennedy packat sina väskor och återvänt hem till USA förra veckan blev det i dag klart att backen Viktor Amnér, som värvades från Leksand inför säsongen, blir näste man att försvinna från Norrbotten.

27-åringen kom till Luleå efter en succésäsong i Hockeyallsvenskan i fjol, där han gjorde 46 poäng på 47 matcher. I SHL har nynäshamnssonen haft svårare att etablera sig. Det blev bara fyra matcher med Luleå innan han hamnade utanför laget. Sedan dess har han även spelat tolv matcher med Karlskrona, men bara mäktat med en assist.
– Vi har kommit överens med Viktor om att säga upp avtalet och vi önskar honom all lycka till i sin framtida karriär, säger klubbens general manager Lars ”Osten” Bergström i ett pressmeddelande.

Samtidigt som Amnér lämnar klubben står det klart att kanadensaren Brendan Mikkelson blir kvar i densamma. Han har förlängt sitt kontrakt med ytterligare två säsonger. 29-åringen har varit den back i Luleå som har fått mest istid den här säsongen. Han gjorde 14 poäng (6+8) på 51 SHL-matcher i fjol och har noterats för 4+5 på 27 matcher i år.
– Jag ser verkligen fram emot att få bo kvar i Norrbotten och spela för Luleå Hockey även de kommande två säsongerna. Det har varit en fantastisk möjlighet för mig att komma hit och jag är jätteglad över att föreningen velat förlänga avtalet med mig, säger Mikkelson i ett uttalande på Luleås webbsida.

Sedan tidigare har Luleå förlängt avtalen med Joel Lassinantti, Christian Jaros, Jan Sandström, Johan Forsberg och Karl Fabricius.

Den här artikeln handlar om: