Linus Omark.
Nyheter

Karjala-mörkret ett minne blott – turneringssegern klar för Tre Kronor

ANNONS

Från totalt mörker i Karjala-turneringen till ett ljust december i Ryssland. Så kan man sammanfatta Tre Kronors landslagshöst, efter att det svenska laget i dag säkrat turneringssegern i Channel One Cup via en 4-2-vinst mot Finland.
– Det finns mycket karaktär i det här laget, sammanfattar förbundskapten Rickard Grönborg.

Det är verkligen som natt och dag att se Tre Kronor spela hockey nu jämfört med Karjala-turneringen tidigare i höst. Efter en imponerande seger mot Ryssland i öppningsmatchen av Channel One Cup följde det svenska laget upp det med ännu en imponerande insats mot Finland i dag.

Tre Kronor tryckte gasen i botten redan från första nedsläpp och hade i princip avgjort matchen redan innan 30 minuter var spelade. Erik Gustafsson prickade in 1-0, mycket fint framspelad av Linus Omark, och Alexander Bergström såg, med sitt första landslagsmål, till att utöka ledningen till 2-0 redan i den första perioden.

Detta följde sedan Magnus Nygren upp med att bomba in 3-0 i powerplay under inledningen av den andra, och efter att Finland smitit emellan med en reducering svarade Patrik Zackrisson strax därefter för 4-1 i samma spelform. Redan där och då kändes matchen avgjord och även om finländarna sedan reducerade var de aldrig nära att hota den svenska segern.

”ALLA SPELARE VILL VARA MED OCH BIDRA”

I den tredje perioden var i stället Tre Kronor två ramträffar, från Johan Ryno och Andreas Thuresson, och några brända frilägen ifrån att göra segersiffrorna klart större. Slutresultatet stannade dock vid 4-2, vilket definitivt var siffror i underkant för svenskarna.
– Vi är det bättre laget över 60 minuter. De hade några långa anfall på oss, men annars gör vi ett bra jobb framför eget mål, konstaterar förbundskapten Rickard Grönborg för TV12.

Redan innan avslutningsmatchen mot Tjeckien i morgon har därmed Tre Kronor säkrat turneringssegern i Channel One Cup. Något som självklart förbundskaptenen var mycket nöjd med.
– Jag ser mycket karaktär i det här laget. Alla spelare vill vara med och bidra, säger Grönborg.

Linus Omark utsågs till bästa svenska spelare i matchen och skapade mycket oreda för finländarna tillsammans med Ryno i Tre Kronors toppkedja. Ett annat samarbete som stod ut var det mellan Patrik Zackrisson och Alexander Bergström, som ser ut att ha funnit varandra ordentligt under turneringen i Ryssland.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 28 april
14:00 Sverige - Tjeckien U18-VM
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:30 Colorado Avalanche - Winnipeg Jets NHL
23:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
måndag 29 april
02:00 Washington Capitals - New York Rangers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Edmonton Oilers NHL
19:30 Skellefteå - Rögle SHL
22:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
tisdag 30 april
20:00 Zürich - Lausanne National League
01:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
01:30 Carolina Hurricanes - New York Islanders NHL
onsdag 01 maj
03:30 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
04:00 Vancouver Canucks - Nashville Predators NHL
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games