Cal Clutterbuck.
Nyheter

Tacklingsmaskinen får långtidskontrakt – klar för fem nya NHL-år

ANNONS

Cal Clutterbuck är en av de flitigaste tacklarna i NHL. Det har gjort honom populär i nuvarande klubben New York Islanders. Så pass populär att han under fredagen belönades med ett nytt femårskontrakt värt 17,5 miljoner dollar.

Det nya kontraktet, som varar till och med säsongen 2022/23, har en lönetaksträff på 3,5 miljoner dollar. Det innebär en löneökning på 750 000 dollar per säsong jämfört med hans nuvarande kontrakt.

Clutterbuck, som just nu är femma i NHL:s tacklingsstatistik med 89 tacklingar, har svarat för två mål och nio poäng på 25 matcher den här säsongen, då han bland annat fått en hel del istid i Islanders förstakedja med stjärncentern John Tavares. 29-åringen draftades ursprungligen av Minnesota Wild i tredje rundan 2006 och har spelat 597 matcher för Wild och Islanders och svarat för 98 mål och 177 poäng.

Den här artikeln handlar om: