161208 LuleŒs Tim Kennedy och Anton Hedman jublar efter 1-2 under ishockeymatchen i SHL mellan SkellefteŒ och LuleŒ den 8 december 2016 i SkellefteŒ. Foto: Ola Westerberg / BILDBYRN / Cop 117 …
Skellefteå AIK

Floppvärvningen bröt mörka bortasviten: ”Det var en bra trepoängare”

ANNONS

Tim Kennedy hade inte gjort mål på sina 16 första matcher den här säsongen. Nu var det just han som såg till att Luleå bröt både den sex matcher långa sviten utan trepoängare och den tre år långa sviten av förluster i Skellefteå när Luleå vann med 3-1.
– Jag är bara nöjd att det hjälpte laget att vinna. Det var en ordentlig laginsats, säger Tim Kennedy.

Luleå hade inte vunnit borta mot Skellefteå på över tre år och man hade inte vunnit någon trepoängare på sex raka matcher i SHL.
Båda de där sviterna bröts ikväll när Luleå vann med 3-1 borta mot Skellefteå. Och det var en minst sagt oväntad spelare som kom att avgöra matchen dessutom.

Matchvinnare blev nämligen Tim Kennedy. Amerikanen som värvades som potentiell stjärna men som varit både skadad och petad under säsongen, utöver att han inte gjort mer än två assist på de 16 matcherna han hade spelat.
Men i den 17:e fick han äntligen spräcka målnollan. Han skrinnade sig fri från mittzonen och satte kliniskt sitt friläge i vänstra krysset bakom Joni Ortio när han gjorde 2-1-målet tre minuter in på tredje perioden.

Kennedy ville inte gärna lyfta fram sin egen insats när han intervjuades efteråt. Han förklarade ingenting om hur viktigt målet var för honom personligen, utan höll sig till att vara lagspelaren Kennedy.
– Jag är bara nöjd att det hjälpte laget att vinna. Det var en ordentlig laginsats, vi har många skador och många unga spelare som gjorde det bra. Det är en bra trepoängare.

Den här artikeln handlar om: