INSPIRATIONSKÄLLAN. Storasyster Tilda är en av de stora anledningarna till att Nils Höglander satsade på hockeyn.
Nyheter

AIK-talangen om saknaden efter sin syster: ”Vi följdes åt hela tiden”

Han föddes i Lappland och har via stopp i Skellefteå och Timrå slagit sig in i Hockeyallsvenskan med AIK, blott 15 år gammal. Nils Höglanders resa mot toppen har emellertid inte bara kantats av framgång. För fyra och ett halvt år sedan gick hans inspirationskälla och storasyster Tilda bort, bara 13 år gammal.
– Vi båda följdes åt hela tiden och tränade tillsammans, berättar Nils Höglander för hockeysverige.se.

Den 20 december fyller Hockeyallsvenskans yngsta spelare, Nils Höglander, 16 år. Han är alltså född år 2000. Den 23 november i år debuterade han för AIK mot Almtuna. En match som många minns för det stora tappet. AIK tappade nämligen en till synes säker 5-0 ledning till förlust.

Totalt har nu 15-åringen från Västerbotten spelat sex matcher i Hockeyallsvenskan och svarat för två poäng. Men vem är denne jättetalang och hur har resan från Bockträsk i Lappland till Hovet i Stockholm egentligen sett ut? Hockeysverige.se åkte till Mall of Scandinavia för att få en intervju med Hockeyallsvenskans yngsta spelare. Nils Höglanders berättelse visar sig vara fylld av både glädje och sorg.

Vvi börjar i Bockträsk i Sorsele kommun, en liten by som kanske är mest känd för att sångaren Roger Pontare härstammar därifrån.
– I Bockträsk finns det bara en sjö att åka på. Det närmaste stället det finns ett hockeylag är Malå. Dit är det tre mil. I Bockträsk finns det givetvis inget hockeylag, berättar Nils Höglander när vi slår oss ner för att prata hockey mitt i all julrusning.
– Jag lärde mig åka skridskor hemma på sjön (Bockträsket). Jag var runt fem år eller något när jag började i ett hockeylag. Det var med Malå i Björnligan.

Foto: Privat/Familjen Höglander

Inspirationen att snöra på sig ett par skridskor och testa sporten kom från storasyster Tilda.
– Det var där allt började, vi var hockeyintresserade hela bunten. Hon var också med till Malå och åkte. Pappa var tränare ett tag i Malå men han har inte spelat själv. Tilda var född 1998 och vi båda följdes åt hela tiden, tränade tillsammans och så, säger Nils Höglander innan han börjar berätta om systerns tragiska bortgång för fyra och ett halvt år sedan.
– Hon gick bort när vi bodde i Skellefteå och då blev det tungt med hockeyn…

Det var våren 2012 som Tilda avled efter att hennes kroppspulsåder brustit. Hon blev 13 år gammal. I minnesorden som publicerades i Örnsköldsviks Allehanda efter bortgången skrev familjen:
”Vi minns Tilda, som en stark, söt, glad, ambitiös, pigg och målmedveten tjej, dotter, storasyster och vän. Med skinn på näsan, full av humor och som alltid gav allt för att nå sina mål. En stjärna på jorden, nu i himlen. Livet blir aldrig sig likt hädanefter. Vår älskade Tilda fattas oss.”

Tiden efter den hastiga bortgången blev tuff.
– I hockeyn blev det lite tungt några månader efteråt. Det blev jobbigt…
Nils Höglander tystnar lite innan han fortsätter.
– På isen försökte jag släppa det. Tilda gick i samma klass som killarna jag spelade med, en hockeyklass i Skellefteå. Alltså, samma killar jag spelade i samma lag som, så dom kände henne ganska bra. På så vis blev det tungt för hela gruppen. Det var ju en medlem i laget som gick bort.


Nils och Tilda. Foto: Privat/Familjen Höglander

”DET VAR INGEN BRA STÄMNING I LAGET”

Livet har gått vidare för Nils Höglander som pratar om sin syster med ett leende i dag. En syster som har betytt mycket för honom även som hockeyspelare. Från tiden Malå och senare även Skellefteå har alltså resan nu nått fram till spel med AIK i Hockeyallsvenskan.
– Jag började spela i Malå men sedan gick jag till Skellefteå AIK. Där var det strul så jag gick till laget som Tilda spelade i, Clemensnäs. I Clemens spelade jag med 98:orna och J18 så jag fick en bättre utveckling där.
– Tyvärr åkte Clemens J18 Elit-lag ur så jag hade ingenstans att spela. Jag ville inte gå tillbaka till Skellefteå eftersom det var så struligt med tränare och så där. Men jag hade varit i Timrå på hockeyskola tidigare och det hade känts bra, men under säsongen i Timrå… Nej, jag gillade inte det. Det var ingen bra stämning i laget. Då fick jag kontakt med AIK och här fungerar det riktigt bra.

Varför valde du just AIK?
– Det kändes bäst efter att jag hade snackat AIK, alltså om skola och allting. Jag flyttade ner hit i somras innan skolan började. Från början tyckte jag Stockholm var stort, men jag rör mig mest runt hallen och skolan. Den korta sträckan, säger Höglander med ett skratt samtidigt som han först nickar åt hålet där skolan ligger och sedan mot Ritorp där AIK:s juniorer tränare och spelare. En sträcka på drygt två kilometer.
– Nu när det blivit spel i A-laget har det blivit lite mer med pendeltåg och sådant in till Hovet.

Har du lärt dig hitta i Stockholm ännu?
– Jag har den här SL-appen som jag använder (skratt). Så bra hittar jag inte, men jag hittar till Hovet i alla fall.

När Nils Höglander kom ner till Stockholm inledde han med spel i AIK:s J18-lag. Sedan blev det bara två matcher i J20 innan han fick chansen i Hockeyallsvenskan.
– J20-tränaren hade fått beskedet att jag skulle träna med A-laget. Sedan ringde han till (Jörgen) Hägg, min tränare i J18. Efter det ringde Hägg mig och sa att jag skulle träna med A-laget, sedan skulle vi få se hur det går. Det verkar ändå som att det har gått bra.
– Det var nervöst från början då jag kom dit, men det där släpper på isen. När man kommer in som ny i omklädningsrummet första gången kan det vara lite pirrigt. Nu är det ett lag som vilket annat som helst.

Hur upplevde du debuten mot Almtuna hemma?
– Jag spelade bara 36 sekunder, ett byte. Jag fick sitta på bänken, men det var lite nervöst när jag fick kliva ut där efter att han (Roger Melin) sagt ”Nils, Bratt och ‘Karla’ in”.


Foto: Bildbyrån/Andreas Sandström

”DET KANSKE VAR LITE KAXIGT, MEN SAMTIDIGT KUL”

I senaste matchen, mot Tingsryd, är Höglander inblandad i två incidenter som smålänningarna inte tycktes uppskatta. Första situationen är då Höglander hamnar i bråk med en motståndare bakom mål.
– Emil (Lundberg) kom på kanten och sköt ett skott på målet. Jag tänkte bara åka in och vara där, men allt gick så snabbt så jag råkade trycka till en spelare så han flög in i keepern. Då var det en spelare, jag vet inte vem det var, som tog tag i gallret och skällde ut mig. Han skrek bara, men jag tänkte inte på vad han sa.

Den 15-åriga AIK-forwarden ska även ha åkt förbi Tingsryds bås och sagt någonting, men det stämmer inte enligt Höglander.
– Jag hörde också av dom som har sett matchen på tv att jag skulle ha sagt någonting, men jag sa ingenting. Det jag gjorde var att jag gav en kille en liten knuff i ryggen när jag åkte förbi där. Då skrek dom i båset, men jag flinade bara. Visst, det kanske var lite kaxigt men samtidigt lite kul, säger han med ett leende.

Det har inte bara blivit spel i diverse olika AIK-lag den här säsongen för Nils Höglander. Han var även med i det U17-landslag som under coachen Ulf Lundbergs ledning vann inofficiella VM, World Under-17 Hockey Challenge i Kanada.
– Det var hur mäktigt som helst när vi vann med all publiken på läktaren. Det var riktigt häftigt.

Vad upplevde du vara den stora skillnaden att spela internationellt jämfört med nationellt?
– Att det var mindre is, lite rinken alltså. Spelet går snabbare, det är hårdare tag, smäller och så vidare.

Passar den spelstilen dig bra?
– Ja, jag tycker faktiskt att den passar mig lite bättre, att ta men även dela ut lite smällar. Man blir liksom lite snabbare när det är mindre ytor att jobba på. Jag tycker att det fungerade bra.

Gillar du den fysiska hockeyn?
– Ja, det kan man säga. Om det behövs kan jag sätta in någon tackling.

Hur går det mot dom betydligt äldre spelarna i Hockeyallsvenskan?
– Det är bara att försöka smälla på, men dom är tyngre och starkare så jag kanske inte sänker någon direkt. Jag kanske ändå kan trycka upp någon mot sargen.

Vad väntar närmast för Nils Höglander som hockeyspelare?
– Nu när jag fått några matcher i A-laget hoppas jag att få chansen att fortsätta där. Nu vet jag bara att jag ska träna med J18 och J20 den här veckan. Sedan får vi se veckan efter det om jag ska träna med A-laget eller J20. Sedan är det elitcampen som börjar den 15 december, avslutar Nils Höglander innan vi tar en promenad inne i den gigantiska gallerian för att hitta något bra ställe för att ta några bilder.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
måndag 28 november
19:00 HV 71 - Modo SDHL
tisdag 29 november
01:00 New York Rangers - New Jersey Devils NHL
01:00 Buffalo Sabres - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Detroit Red Wings - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Columbus Blue Jackets - Vegas Golden Knights NHL
02:00 St Louis Blues - Dallas Stars NHL
03:30 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
18:00 Växjö - Skellefteå SHL
19:00 Luleå - Frölunda SHL
19:00 Brynäs - Oskarshamn SHL
19:00 Leksand - Färjestad SHL
19:00 Linköping - Örebro SHL
19:00 HV 71 - Timrå SHL
19:00 Malmö - Rögle SHL
19:00 Djurgården - Mora Hockeyallsvenskan
19:45 Davos - Biel National League
onsdag 30 november
01:00 Boston Bruins - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Carolina Hurricanes NHL
01:00 Montreal Canadiens - San Jose Sharks NHL
01:30 Philadelphia Flyers - New York Islanders NHL
02:00 Winnipeg Jets - Colorado Avalanche NHL
02:00 Nashville Predators - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Florida Panthers NHL
04:00 Vancouver Canucks - Washington Capitals NHL
04:30 Los Angeles Kings - Seattle Kraken NHL
19:00 Brynäs - AIK SDHL
19:00 Västervik - Almtuna Hockeyallsvenskan
19:00 Östersund - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 AIK - Vita Hästen Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Kristianstad Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Modo Hockeyallsvenskan
torsdag 01 december
01:00 Ottawa Senators - New York Rangers NHL
01:00 Detroit Red Wings - Buffalo Sabres NHL
01:00 Toronto Maple Leafs - San Jose Sharks NHL
03:30 Chicago Blackhawks - Edmonton Oilers NHL
19:00 Örebro - Växjö SHL
19:00 Linköping - Brynäs SHL
19:00 Timrå - Frölunda SHL
19:00 Oskarshamn - Malmö SHL
19:00 Rögle - Färjestad SHL
19:00 Leksand - HV 71 SHL
19:00 Skellefteå - Luleå SHL
fredag 02 december
01:00 New Jersey Devils - Nashville Predators NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Tampa Bay Lightning NHL
01:00 Buffalo Sabres - Colorado Avalanche NHL
02:00 St Louis Blues - Carolina Hurricanes NHL
02:00 Minnesota Wild - Edmonton Oilers NHL
02:30 Dallas Stars - Anaheim Ducks NHL
03:00 Calgary Flames - Montreal Canadiens NHL
04:00 Seattle Kraken - Washington Capitals NHL
04:00 Vancouver Canucks - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Arizona Coyotes NHL
19:00 Kristianstad - Modo Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
19:00 Vita Hästen - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - AIK Hockeyallsvenskan
19:00 Djurgården - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Brynäs - SDE SDHL
lördag 03 december
01:30 New York Islanders - Nashville Predators NHL
02:00 Winnipeg Jets - Columbus Blue Jackets NHL
14:30 Leksand - SDE SDHL
15:15 HV 71 - Rögle SHL
15:15 Brynäs - Frölunda SHL
15:15 Färjestad - Timrå SHL
15:15 Örebro - Malmö SHL
18:00 Oskarshamn - Leksand SHL
18:00 Växjö - Luleå SHL
18:00 Skellefteå - Linköping SHL
19:30 HV 71 - Luleå SDHL
19:45 Zürich - Bern National League
20:00 Minnesota Wild - Anaheim Ducks NHL
söndag 04 december
01:00 Detroit Red Wings - Vegas Golden Knights NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
01:00 Boston Bruins - Colorado Avalanche NHL
01:00 Pittsburgh Penguins - St Louis Blues NHL
01:00 Ottawa Senators - San Jose Sharks NHL
01:00 Edmonton Oilers - Montreal Canadiens NHL
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
04:00 Vancouver Canucks - Arizona Coyotes NHL
04:00 Calgary Flames - Washington Capitals NHL
04:00 Seattle Kraken - Florida Panthers NHL
04:30 Los Angeles Kings - Carolina Hurricanes NHL
15:00 Leksand - AIK SDHL
15:00 AIK - Modo Hockeyallsvenskan
15:00 Almtuna - Tingsryd Hockeyallsvenskan
21:00 Winnipeg Jets - Anaheim Ducks NHL
21:00 Dallas Stars - Minnesota Wild NHL
00:00 Columbus Blue Jackets - Detroit Red Wings NHL
måndag 05 december
01:00 Buffalo Sabres - San Jose Sharks NHL
01:30 New York Islanders - Chicago Blackhawks NHL
19:00 Linköping - AIK SDHL
19:00 SDE - Djurgården SDHL
tisdag 06 december
01:00 New York Rangers - St Louis Blues NHL
01:00 Philadelphia Flyers - Colorado Avalanche NHL
01:00 Boston Bruins - Vegas Golden Knights NHL
02:30 Edmonton Oilers - Washington Capitals NHL
03:00 Calgary Flames - Arizona Coyotes NHL
04:30 Vancouver Canucks - Montreal Canadiens NHL
19:05 Luleå - Jukurit Champions Hockey League

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten