Alexander Radulov.
Nyheter

Radulovs NHL-succé växer – hade uppvisning mot Kings: ”Han är kul att titta på”

ANNONS

För en gångs skulle var Carey Price mänsklig mellan stolparna. Då såg Aleksandr Radulov till att ge Montréal Canadiens det offensiva lyft man behöver. Med ett mål, två assist och ett straffmål låg ryssen bakom 5–4-segern mot Los Angeles Kings.
– Han är kul att titta på, konstaterar Price efter straffvinsten i Kalifornien.

Aleksandr Radulov sågs som ett oskrivet kort när han valde att lämna KHL och CSKA Moskva för att teckna ett ettårskontrakt med Montréal Canadiens värt 5,75 miljoner dollar. Hittills har den 30-årige ryssen dock varit en riktig höjdarvärvning för den franskkanadensiska NHL-klubben. Hans samarbete med förstacentern Alex Galchenyuk har utmynnat i en hel del poäng och är en av anledningarna till att Canadiens har spelat in flest poäng i ligan.

Söndagskvällen gav de europeiska tv-tittarna möjlighet att avnjuta Radulovs hantverk på bästa sändningstid. I bortamötet med Los Angeles Kings glänste forwarden ordentligt och iscensatte 5–4-segern efter straffar genom att bidra med 1+2 och ett av de straffmål som säkrade vinsten.

Radulov visade klassen både när han kroppsfintade bort Jeff Carter och satte 3–3-målet i den andra perioden, men även på sitt straffmål där han lyfte in en fräck backhand bakom Peter Budaj.
– Han har en hel del skicklighet och är tålmodig med pucken. Han är kul att titta på, säger Carey Price till nhl.com.
– Han gör de där sakerna på träningarna hela tiden, så jag är inte så överraskad.

Radulov har 21 poäng (5+16) på 23 matcher så här långt och är med det topp 30 i NHL:s poängliga.

Paul Byron satte den matchvinnande straffen för Canadiens, som fick två mål från den kritiserade lagkaptenen Max Pacioretty. 28-åringen har skjutit 106 mål på de tre senaste säsongerna, men inte haft samma flyt med målgörandet i år. Nu satte han sitt sjätte och sjunde mål för säsongen samtidigt som han noterade en assist.

Anze Kopitar hade tre assist för Los Angeles.

Los Angeles – Montréal 4–5 (0–1, 4–2, 0–1, 0–0, 0–1)
Los Angeles: Jeff Carter (11), Nick Shore (1), Drew Doughty (4), Trevor Lewis (4).
Montréal: Max Pacioretty 2 (7), Aleksandr Radulov (5), Andrew Shaw (6), Paul Byron (avg. straff).

Den här artikeln handlar om: