Johnny Oduya.
Nyheter

NHL-experten: ”Svensken kan bli trejdad”

ANNONS

Det har varit en synnerligen lugn höst på trejdmarknaden i NHL. Ju närmare trade deadline 28 februari vi kommer, ju mer förväntas aktiviteten hos NHL-lagen öka. Inte minst eftersom vi står inför en expansionsdraft till sommaren som kan påverka flera av lagen då man måste göra delar av sin laguppställning tillgänglig för Vegas Golden Knights.

Ett av lagen som förväntas agera inom de närmaste månaderna är Dallas Stars. Klubben har haft en krånglig inledning på säsongen till en följd av alla tuffa skador, men ju friskare laget blir desto mer ökar konkurrensen om platserna. Det gäller framför allt backsidan där Stars har ett överflöd av spelare. Därför tror TSN:s Pierre LeBrun att Stars kan komma att trejda en svensk back framöver – nämligen veteranen Johnny Oduya.

I senaste avsnittet av Insider Trading pekar LeBrun ut Oduya som en kandidat att få lämna laget.
– Han sitter på ett utgående kontrakt och kan bli unrestricted free agent den 1 juli. Han är en av de äldre spelarna, 35 år gammal och jag tror inte att han finns med i Dallas framtidsplaner. Jag tror att det är en kille man är redo att trejda, men det beror också på vad klubbar är villiga att erbjuda, säger LeBrun.

Oduya skrev på för Stars som unrestricted free agent inför förra säsongen. Då hade han gjort drygt tre säsonger med Chicago Blackhawks och vunnit Stanley Cup två gånger (2013 och 2015). På meritlistan har veteranbacken, som går skadad just nu, 765 NHL-matcher för New Jersey, Atlanta, Winnipeg, Chicago och Dallas.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 14 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL
söndag 16 juni
02:00 Edmonton Oilers - Florida Panthers NHL