Södertälje SK

Ikväll kan de lämna jumboplatsen – skadad spelare gör comeback: ”Riktigt roligt”

ANNONS

Det har varit en rörig första halva på säsongen för Södertälje SK som ligger sist i Hockeyallsvenskan. Men ikväll kan de ta sig över kvalstrecket för första gången på mycket länge.

Södertälje SK har haft allt annat än en lyckosam start i sin återkomst i Hockeyallsvenskan. Men efter segern senast mot Almtuna har man i kvällens match på hemmaplan mot Mora chansen att klättra över det negativa kvalstrecket.
Dessutom verkar det som att en skadad spelare gör comeback i Scaniarinken. Jonas Westerling, som missat de senaste matcherna, är tillbaka.
–Ja, han är tillgänglig nu. Riktigt roligt, säger Södertäljes tränare Mats Waltin i en intervju på klubbens hemsida.
Det kunde inte ha varit ett mer passande comebacktillfälle för 34-årige Westerling, som kommer spela med specialskydd, då Mora är hans moderklubb som han seniordebuterade i i början på millenniet.
Westerling har på sina 14 spelade matcher under säsongen producerat fyra poäng framåt.

Axel Blomqvist blev för drygt en vecka sedan klar för en try-out i Södertälje men har hittills inte spelat några matcher för klubben. Men enligt intervjun på Södertäljes hemsida hyser Mats Waltin gott hopp om att den 200 cm långe och 99 kg tunge forwarden ska spela mot Mora. Blomqvist kommer närmast från spel i Tulsa Oilers i ECHL.

Mora IK ligger just nu fyra i Hockeyallsvenskan och har tre poäng upp till topp två. Trots att det är ett topplag som kommer på besök hyser Mats Waltin gott hopp om framgång för sitt lag.
–Det känns som vi har en sådan kraft och energi i laget och håller vi ordning på vårt spel och det vi förutbestämt så skapar vi oss de rätta förutsättningarna, säger han till Södertäljes hemsida.

Den här artikeln handlar om: