Penny och Jamie Oleksiak.
St. Louis

Syrran tog världen med storm under OS – i natt klev NHL-brorsan fram: ”Trevligt att bidra”

ANNONS

Jamie Oleksiak har hamnat i skuggan av sin lillasyster Penny det senaste halvåret. Det är inte så underligt med tanke på att han är en anonym NHL-back i Dallas Stars medan hon i somras blev fyrfaldig olympisk medaljör i Rio de Janeiro – som 16-åring. Simmerskan vann bland annat OS-guld på 100 meter fristil och blev därmed den yngsta kanadensiska olympiska mästaren genom tiderna.

Men i natt tog Jamie Oleksiak ett steg ut ur systerns skugga med ett riktigt vackert mål i bortamötet med St. Louis Blues. 23-åringen, som har haft svårt att etablera sig i NHL efter att ha draftats som 14:e spelare 2011, dansade bland annat runt World Cup-backen Alex Pietrangelo innan han sköt Dallas snygga 1–2-reducering.

Oleksiak, som bara hade gjort två NHL-mål innan nattens match, nöjde sig inte med det där vackra målet. Med knappt 50 sekunder kvar av den tredje perioden satte han även 3–3-kvitteringen som tog matchen till förlängning, där Vladimir Tarasenko sköt St. Louis till segern.
– Det är alltid trevligt att bidra. Att vi kom ut ur den här matchen med en poäng tycker jag är väldigt viktigt för oss. Det var en poäng vi verkligen fick kämpa oss till och jag är bara glad att jag kunde vara med och bidra, säger Oleksiak till nhl.com.

I St. Louis, som saknar skadade Alexander Steen, hade Patrik Berglund en assist. Han har sju poäng (1+6) på 23 matcher den här säsongen.

St. Louis – Dallas 4–3 (1–0, 1–1, 1–2, 1–0)
St. Louis: Robby Fabbri (5), Alex Pietrangelo (5) (Patrik Berglund), David Perron (7), Vladimir Tarasenko (10).
Dallas: Jamie Oleksiak 2 (3), Jamie Benn (7).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 27 maj
13:20 Kanada - Lettland VM
17:20 USA - Tyskland VM
söndag 28 maj
02:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
14:30 USA - Lettland VM
19:30 Tyskland - Kanada VM