161027 VŠxjšs Sam Marklund mot Malmš Redhawks Robin Alvarez under ishockeymatchen i SHL mellan Malmš Redhawks och VŠxjš den 27 oktober 2016 i Malmš. Foto: Christian …rnberg / BILDBYRN / Cop 166 …
Växjö Lakers HC

Energispelaren lämnar formlaget och vänder hem till Skellefteå: ”Inga avtal påskrivna”

ANNONS

Han värvades till Växjö inför säsongen. Men efter att ha stått utanför laget i de sju senaste matcherna lämnar nu Sam Marklund och vänder istället hem till moderklubben Skellefteå.

Sam Marklund kom till Växjö inför säsongen efter tre framgångsrika säsonger i Hockeyallsvenskan Västerås, Asplöven och Timrå. Men energispelaren har inte fått det att stämma i Småland och har haft en vilja om att lämna klubben innan hans tvåårskontrakt löper ut. Nu har sportchefen Henrik Evertsson gått hans önskan till mötes.
-Sam har känt att den rådande situationen inte varit tillfredsställande och i de diskussioner vi har haft har vi inte sett någon anledning att inte gå honom till mötes, säger sportchefen i en kommentar på klubbens hemsida.

Ny klubbadress för 23-åringen blir istället Skellefteå.
-Vi känner att vi måste förbereda oss inför kommande JVM, då vi räknar med att några av våra unga forwards åker iväg, motiverar Skellefteås sportchef Mikael Lindgren på klubbens hemsida och berättar också att inga papper är påskrivna än.
-Det har gått fort, vi är muntligt överens men inga avtal påskrivna. Påskriften kommer att ske under morgondagen.

Sam Marklund gjorde ett mål på sina 13 framträdanden i Växjötröjan och har tidigare under karriären spelat sju SHL-matcher för Skellefteå.
Kontraktet, när det väl är påskrivet, gäller säsongen ut.

Den här artikeln handlar om: