”Rödhökarna” vände i slutet: ”Visar att vi är starka som lag”

Senast mot Frölunda kvitterade Malmö med en sekund kvar av ordinarie speltid. I kväll vände man ett 0-1-underläge till seger i slutminuterna. Mycket tack vare Ilari Filppula som spelade en huvudroll.
– Jag är lycklig över tre poäng, sa han till C More efter matchen.

Efter strul med matchklockan kom så mötet mellan Malmö och Brynäs igång cirka tio minuter försenat. De bägge lagen bjöd på en klart sevärd, men mållös, första period som gick i ett rasande tempo och närmast mål var Malmös Konstantin Komarek som hade ett jätteläge med öppet mål vid högra stolpen. Men Brynäskeepern David Rautio stod för en riktig ”highlight”-räddning med plockhandsken och kunde freda sin kasse från påhälsning.
– Jag måste sätta den där, sa konstaterade Komarek i den första periodpausen.

Malmö har på senare tid lidit av ineffektivitet och har producerat dåligt med mål framåt trots att de inte saknat chanser. Likadant såg det ut mot Brynäs och en del i Malmö Arena blev säkert förvånade när gästerna kunde ta ledningen med 1–0 genom Oskar Lindblom. Ett mål som godkändes först efter videogranskning då pucken tog i bakre innerstolpen av målet och studsade ut.

Men mål blev det och Brynäs såg ut att gå mot tre poäng när man i början av den tredje perioden fick chansen att spela fem minuter i numerärt överläge. Detta efter att hemmalagets Frederik Storm skickats ut på matchstraff för en huvudtackling på Brynäs Jesper Jensen. Jensen spelade senare i matchen.
Några fem minuter i powerplay blev det dock aldrig för Brynäs. I samband med tekningen efter utvisningen drog man på sig ett lagstraff för fördröjande av spelet. De tre minuterna som blev kvar klarade Malmös boxplay av galant och de släppte bara igenom ett skott för utmärkte Oscar Alsenfelt att ta hand om.

Med fyra minuter kvar kunde Malmö så kvittera genom Ilari Filppula och strax därefter fick man chansen i powerplay efter att målskytten Oskar Lindblom visats ut för gästerna. Malmö, som är vassa i spelet med en man mer på banan, behövde 59 sekunder innan Fredrik Händemark kunde stänka dit segermålet på pass från Filppula.
– Jag är lycklig över tre poäng, vi har inte vunnit på ett tag nu, sa Filppula till C More efter matchen och svarade så här apropå att laget grejade poäng även senast i slutet av matchen.
– Det visar att vi är starka som lag och att vi inte ger upp.