Västerås IK

Bottenlaget Vita Hästen tvålade dit topplaget Västervik – vann på straffar

HC Vita Hästen tog livsviktiga poäng när laget vann mot topplaget Västerviks IK med 1-0. Det krävdes till slut straffläggning för att skilja de båda lagen åt. Väl där var det Rickard Palmgren som blev matchvinnare när han skickade in pucken bakom Västerviks målvakt Ludvig Engsund.

Noterbart från matchen var att Pontus Sjögren i Vita Hästens målbur räddade hela 29 skott. Segern var på många sätt viktigt för Vita Hästen. Speciellt med tanke på att laget – i och med två poäng – fortfarande har häng på lagen ovanför kvalstrecket.

***

Ett annat lag som plockade hem livsviktiga poäng var VIK Västerås HK när laget vann med 4-3 mot IK Pantern efter straffar. Martin Janohls inledde målskyttet i matchen när han gav Pantern ledningen med 1-0. Västerås kvitterade genom William Wikman innan mittperioden. Efter pausvilan höll sig Sebastian Dyk framme och gav bortalaget ledningen igen, men Västerås svarade genom Eddie Davidsson. Med endast sex sekunder kvar av andra perioden gjorde Fredrik Johansson 3-2 i spel i numerärt underläge. Men Pantern fick in kvitteringen genom Filip Windlert och kunde alltså ta matchen till straffar. Väl där var det Stefan Gråhns som blev stor matchvinnare för hemmalaget.

***

Almtuna IS nollade Tingsryds AIF och vann med 2-0 efter mål av Mathias Trettenes och Ludwig Blomstrand. För Blomstrand var det säsongens elfte fullträff och målet kom i den tredje perioden. Tingsryd har det riktigt tungt just nu och står för tillfället på sex raka förluster.

***

IK Oskarshamn kunde inte rå på hemmalaget Mora IK. Efter en första period med mål från båda lagen, Nicolas Deschamps höll sig framme för Oskarshamn och Jacob Nilsson gjorde 1-1 för Mora var det Mora som klev upp i en 2-1-ledning efter att Jacob Nilsson gjort sitt andra mål för matchen efter en kyligt slagen straff. I den tredje perioden utökade Mora till 3-1 genom Kevin Guomas innan Nicolas Deschamps rakade in sin andra fullträff och gjorde matchen spännande igen. Men med endast elva sekunder kvar var det hemmalaget som fick det sista ordet när Emil Aronsson skickade in segermålet i öppen kasse.