Celine Tedenby gjorde mål idag igen.
SDHL 1

En ny Tedenby tar för sig – sköt Modo till derbyseger

Modo tog emot nästjumbon Sundsvall under tisdagskvällen i SDHL och vann derbyt med 4–2 efter att Celine Tedenby skjutit två mål.

Redan efter fem minuter gav Mariam El-Mahmadi hemmalaget ledningen med 1-0. 16.40 in i första perioden kvitterar Kendra Broad.

I andra perioden stänger Modo matchen genom två mål av Celine Tedenby och ett av Erika Grahm. I tredje perioden reducerar Sundsvall genom Erica Udén Johansson, men närmare än så kom inte medelpadskorna inför 127 åskådare.

Modos Celine Tedenby, som nu svarat för sju mål, var nöjd med lagets två första perioder.
– Vi började bra men sedan tappade vi lite i första perioden. I andra spelade vi bra. Vi tappade lite i tredje och blev bekväma, säger den 17-åriga centern till Örnsköldsviks Allehanda.

Matchen fick avbrytas under nästan en halvtimme efter att Sundsvalls Lindsey West åkte med huvudet före in i sargen efter en duell med Modos Olivia Carlsson.
– Hon slog i pannan i sargkanten. Hon har nog råkat ut för en sträckning i nacken och en hjärnskakning, säger Sundsvalls tränare Lars Johansson som upplevde situationen som en kollision till ÖA.

Modo ligger sjua i tabellen med 21 poäng och Sundsvall nia med sex poäng.