Anders Nilsson.
Nyheter

41 räddningar – men Anders Nilsson straffades till slut: ”Varit omutbar på träningarna”

ANNONS

Anders Nilsson gjorde en storstilad insats mellan Buffalo Sabres stolpar i nattens möte med New Jersey Devils. Men inte ens 41 räddningar på 43 skott kunde ge Sabres målvakt en seger. Devils vann i förlängningen efter att lagkaptenen Andy Greene gjort ett straffmål.
– Även en blind ekorre hittar en nöt ibland, skrattade Greene efter 2–1-vinsten.

Det var hans blott fjärde start för säsongen, man Anders Nilsson såg till att göra det bästa av möjligheten när Buffalo Sabres coach Dan Bylsma valde att ge Robin Lehner ledigt. Nilsson storspelade och tog Sabres till en förlängning genom att stoppa det mesta han utsattes för i hemmamötet med New Jersey Devils.

29 sekunder in i förlängningen tog dock det roliga slut. Devils lagkapten, backen Andy Greene, blev neddragen av Evander Kane och tilldelades en straff. Med den avgjorde han matchen genom att skicka in pucken mellan benen på den svenske målvakten.
– Även en blind ekorre hittar en nöt ibland, säger Greene till nhl.com apropå att han inte direkt är känd som någon stor målskytt eller poängplockare.
– Jag kom in och försökte vara tålmodig, se till så att jag inte ramlade utan försökte få i väg ett bra skott.

Trots förlusten hyllades Nilsson av lagkamraterna för sin insats.
– Han har varit rätt omutbar på träningarna ett tag nu. Det är en kille som jobbar otroligt hårt där, tävlar om allt. Det är ingen överraskning att det spiller över till hans spel, säger forwarden Matt Moulson.

Nilsson hade bara en seger på sina fyra starter, men har stoppat 94,2 procent av skotten så här långt och står bara noterad för åtta insläppta puckar hittills.

Noterbart från matchen är även att Devils franske back Yohann Auvitu sköt sitt första NHL-mål när han kvitterade till 1–1 i den tredje perioden.

Buffalo – New Jersey 1–2 (1–0, 0–0, 0–1, 0–1)
Buffalo: Matt Moulson (5).
New Jersey: Yohann Auvitu (1), Andy Greene (2).

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 04 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL
tisdag 06 juni
02:00 Vegas Golden Knights - Florida Panthers NHL