Jeff Tambellini.
SHL

Mardrömssviten bruten – efter att kritiserade importen avgjort: ”Imponerande insats”

ANNONS

Åtta raka förluster – den längsta sviten i klubbens historia. Då lyckades Djurgården äntligen få stopp på blodflödet. Efter att importerna Matt Andersson, Juuso Ikonen och Jeff Tambellini gjort mål bröt Djurgården sin förlustrad mot självaste mästarlaget Frölunda.
– Vi svarade för en imponerande insats, säger Tambellini till C More efter 4–3-segern.

Det har varit en becksvart höst för Djurgården. Åtta raka förluster innan höstuppehållet och en massiv kritik mot både spelare och lagledning. Det var med andra ord ett synnerligen pressat lag som ställdes mot de regerande svenska mästarna Frölunda hemma på Hovet i kväll.

Just därför kom 4–3-segern som ett oerhört viktigt kvitto på att det fortfarande finns kvalitéer i laget. En tidig 2–0-ledning försvann i den andra perioden, men tack vare mål av de kritiserade nyförvärven Juuso Ikonen och Jeff Tambellini i den tredje perioden kunde man avgå med segern.
– En otroligt viktig seger för oss. Varje gång man förlorar en rad med matcher som vi har gjort så tär det på gruppen, men vi använde det här brejket till att omgruppera oss och svarade för en imponerande insats här i kväll, säger Tambellini till C More efter segern.
– Vi spelar för våra liv. Det har runnit i väg och vi vet att vi är tvungna att rycka upp oss innan jul för att kunna vara med. Det var en otroligt viktig match, vi mötte det bästa laget i ligan och vi hittade ett sätt att vinna.

Tambellini hade bara gjort två assist på 13 matcher innan kvällens drabbning. Målet var därför inte bara viktigt för Djurgården, utan kanske även för hans framtid i klubben.
– Jag har aldrig haft så många chanser tidigt på säsongen utan att få med mig några studsar och göra mål. Efter tio år som proffs har jag lärt mig att man inte ska deppa så länge man skapar chanser, säger han.

En annan import, Matt Anderson, sköt Djurgårdens två första mål. Henrik Tömmernes, Christoffer Ehn och Robin Figren replikerade för Frölunda, där Jacob Larsson och Sean Bergenheim hade varsin assist i respektive comeback i göteborgarnas tröja.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM