Tomas Tatar konstaterar uppgivet att Detroit åkt på en ny förlust mot Winnipeg.
Winnipeg

”Zäta” har hittat målformen – då förlorar Detroit: ”Gjorde många bra saker”

Han spräckte sin målnolla, men fick ändå lämna isen som förlorare mot Philadelphia senast. Det scenariot upprepade sig för Henrik Zetterberg när han nätade för andra matchen i rad i Detroits nederlag mot Winnipeg.
– Vi gjorde ändå många bra saker därute, säger ”Zäta” efter fjärde raka matchen utan seger.

Han lämnade de inledande tio matcherna utan att komma med i målprotokollet en enda gång, men Detroit hade ändå stora framgångar som lag. När Henrik Zetterberg väl prickat målformen går det dock utför för Red Wings. Mot Winnipeg nätade den svenske veteranen för andra matchen i rad – men precis som mot Philadelphia senast lämnade Red Wings isen som förlorare med ”Zäta” i målkolumnen.

Efter att Detroit-kaptenen själv prickat in 2-1 på volley och sedan assisterat Justin Abdelkader till 3-2 med mindre än tio minuter kvar att spela såg det ut som att Red Wings skulle lämna Joe Louis Arena som segrare i mötet med Jets. Tre snabba mål från Winnipeg under matchens avslutande åta minuter förstörde dock festen för hemmalaget.
– Vi gjorde ändå många bra saker därute och fortsätter vi så här kommer vi börja vinna matcher igen, säger Zetterberg till MLive efter Red Wings fjärde raka match utan seger.

Stor segerorganisatör för Winnipeg var rookien Brandon Tanev. Med sina två första NHL-mål såg han på egen hand till att vända underläge 2-3 till ledning 4-3, där den andra fullträffen kom med endast en dryg minut kvar av den tredje perioden.
– Han är mer upprymd än jag är och jag vet inte ens hur det är möjligt, säger Jets-målvakten Connor Hellebuyck, som växte upp i Detroit och tog sin första seger i hemstaden, om Tanev.

Efter fyra raka matcher utan poäng svarade också Patrik Laine för ett mål och en assist för Winnipeg i matchen. Fullträffen var finländarens sjunde för säsongen och därmed gick han upp i delad ledning av skytteligan tillsammans med Artiom Anisimov och Steven Stamkos.

Niklas Kronwall säsongsdebuterade för Detroit, spelade 18.14 och lämnade isen med -1 i plus- och minusstatistiken.

Detroit – Winnipeg 3-5 (1-1, 1-0, 1-4)
Detroit: Luke Glendening (1), Henrik Zetterberg (2), Justin Abdelkader (2) (Zetterberg).
Winnipeg: Brandon Tanev 2 (2), Patrik Laine (7), Mark Scheifele (6), Nikolaj Ehlers (3).