Södertäljespelarna jublar.
Södertälje SK

Jumbons skalp – slog seriefavoriten på bortaplan

AIK har det fortsatt tungt i HockeyAllsvenskan. I kväll föll man med 2-1 mot den tidigare tabelljumbon Södertälje, och är inte bättre än tia i tabellen.

Södertälje var inför kvällens matcher jumbo i HockeyAllsvenskan, med 14 inspelade poäng de 14 inledande matcherna. I kvällens match mot seriefavoriten AIK lyckades man dock ta en riktig skalp.

Johan Skinnars satte snyggt 1-0 i den första perioden, efter ett tveksamt ingripande av målvakten Gasper Kroselj, och Henrik Thegel fyllde snyggt på i mitten av den andra. Trots ett massivt spelövertag för AIK fick man inte in pucken bakom en starkt spelande Alexander Sahlin i Södertäljes kasse.

Reduceringen kom inte förrän det återstod tre minuter av matchen, och den kom i boxplay. Efter en snabb kontring lyckades Michael Lindqvist spräcka Sahlins nolla, och ge rejält liv till matchen. Lindqvist var också den som var närmast att kvittera i slutminuten.

Men i stället för kvittering kunde Johan Skinnars skicka in 3-1 i tom kasse med bara två sekunder kvar att spela. Det var lagkaptenens sjätte mål för säsongen.

I och med skrällen är Södertälje, nykomlingen, bara två poäng bakom seriefavoriten AIK. Roger Melins mannar är inte bättre än tia, och har elva poäng upp till toppduon Timrå och Tingsryd efter 15 omgångar.