Sondre Olden.
SHL

Söker efter genombrottet i Leksand: ”Fick aldrig chansen i Brynäs”

ANNONS

Det blev två tunga säsonger i Brynäs, men i rivalen Leksand hoppas Sondre Olden på ett genombrott i SHL. Framför allt valde han dalalaget för att få chansen att visa upp sig på allvar.
– Visst, de hade bra spelare som Anton Rödin och Greg Scott…men jag fick aldrig chansen, säger han om besvikelsen i Brynäs.

GÄVLE (HOCKEYSVERIGE.SE)

Man kan tänka sig at det var få spelare som var lika laddade inför torsdagens derby mellan Leksand och Brynäs som Sondre Olden. Han lämnade Brynäs efter förra säsongen som en spelare som fansen ville se mer av, men som inte gick hem hos ledarstaben. Det stannade vid fem mål och totalt elva poäng på 57 SHL-framträdanden i Gävleklubben.

Därför kan man anta att det 3-1-mål han satte i tom kasse, som dessutom var hans första för säsongen, kändes ganska bra för norrmannen.
– Det är klart det var en speciell match för mig. Det var här jag tränade och spelade under två år, säger han utanför det omklädningsrum han normalt sett inte brukade sitta i under åren i Gävle.

Olden menar att han gick till Leksand för att få en större roll, och att det egentligen inte spelade någon roll att det finns en stor rivalitet mellan de båda klubbarna.
– Nej, det var egentligen inget jag tänkte så mycket på. Jag hade hört mycket bra om Leksand som klubb och vilka fans det har. Och det märker man verkligen idag (läs: i torsdags) när man nästan hör dem mer än Brynäsfansen.
– Jag visste vad jag kom till när jag kom hit. Jag pratade lite med Jesper Ollas innan jag bestämde mig också.

Är du nöjd med den rollen du har fått i Leksand?
– Jo, men det är jag. Man kan inte bara komma till en ny klubb och ta en stor rroll direkt, utan det gäller att visa att man kan spela där. Det har jag kanske inte gjort än. Jag har inte varit helt hundra. Men jag är sugen på att visa upp mig mer, för jag vet att jag har mer i mig än vad jag fått ut hittills.

Känner du att du fick chansen att visa upp dig på samma sätt i Brynäs?
– Nej, jag fick aldrig chansen där. Visst, de hade bra spelare som Anton Rödin och Greg Scott…men jag fick aldrig chansen. Därför känns det bra att få komma till Leksand, även om det fanns saker som var bra med Brynäs också såklart.

bb161013bb487

Olden säger att matchen i torsdags var lagets bästa hittills, men att man i stort sett blivit lite bättre för varje match. Det menar han är skillnaden mellan de båda rivalklubbarna.
– Vi har ett väldigt ungt lag där många inte har spelat i SHL förut, men alla vill verkligen utvecklas och bli bättre hela tiden. Alla vill visa upp sig. Vissa spelare har redan hunnit ta stora steg jämfört med försäsongen, till och med. Alla är lite mer på gång här.

Har det gjort att ni varit lugna, trots att ni förlorat så mycket, eller har det varit frustrerande?
– Det är klart att det har varit frustrerande att förlora varje match, speciellt när jag själv inte är nöjd med mitt spel. Men tränarna har ett bra ”go” och tänker framåt hela tiden, och eftersom vi har så många unga spelare har vi vetat om att det kommer bli bättre.
– Nu har vi visat att vi kan slå Brynäs, och då har vi i princip visat att vi har kapacitet att slå alla lag.

Det känns som att det är ett tryck som lättar från axlarna nu när ni har vunnit er första match.
– Det är klart det släpper. Speciellt nu när vi fick vinna mot Brynäs. Nu ska det bli kul att få åka hem och spela inför hemmafansen igen. Vi har inte fått spela så många matcher där än, avslutar Leksands norske forward.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 17 april
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
01:00 New York Islanders - Pittsburgh Penguins NHL
01:00 Tampa Bay Lightning - Toronto Maple Leafs NHL
torsdag 18 april
03:30 Dallas Stars - St Louis Blues NHL
04:00 Arizona Coyotes - Edmonton Oilers NHL
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:30 Skellefteå - Frölunda SHL
01:00 Minnesota Wild - Seattle Kraken NHL
fredag 19 april
02:00 Winnipeg Jets - Vancouver Canucks NHL
03:00 Calgary Flames - San Jose Sharks NHL
03:30 Colorado Avalanche - Edmonton Oilers NHL
04:00 Vegas Golden Knights - Anaheim Ducks NHL
04:30 Los Angeles Kings - Chicago Blackhawks NHL
17:30 Kärpät - KalPa Liiga
17:30 Finland - Sverige Träningsmatch
19:00 Brynäs - Djurgården Hockeyallsvenskan
lördag 20 april
16:00 Tappara - Pelicans Liiga
20:00 Zürich - Lausanne National League
söndag 21 april
18:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
måndag 22 april
17:30 Pelicans - Tappara Liiga
tisdag 23 april
18:00 Sverige - Finland Träningsmatch
19:30 Djurgården - Brynäs Hockeyallsvenskan
onsdag 24 april
17:30 Tappara - Pelicans Liiga
19:00 Sverige - Finland Träningsmatch