Nick Johnson återvänder till spel med Jonathan Granström.
Växjö Lakers HC

Skyttekungen spräckte målnollan – mot gamla klubben

ANNONS

Efter en frustrerande start på säsongen fick Brynäs i kväll se ett efterlängtat mål. Förra säsongens skyttekung Nick Johnson bröt sin måltorka – och blev matchvinnare – mot topptippade Växjö.

Förra säsongen vann Nick Johnson skytteligan på sina 22 mål. Den här säsongen gick han mållös från de första sju matcherna, och de inledande två perioderna i den åttonde matchen. Till slut fick han utdelning.

Johnson styrde in 2-0 i den tredje perioden, mot Växjö som han var med och vann SM-guld med 2015. Därmed kan skyttekungen lägga sin inledande måltorka bakom sig. Som om fullträffen i sig inte vore nog blev den dessutom matchavgörande. Växjö fick nämligen in en reducering till 2-1 genom Geoff Platt, och Olli Palola var en ribbträff ifrån att kvittera i slutminuten. 2-1-förlusten var Växjös femte raka nederlag.
– Resultaten säger sig självt. Vi behöver bli lite, lite bättre, konstaterar coachen Sam Hallam i C More.

I stället tog Brynäs en viktig seger, mot mardrömsmotståndet Växjö. Smålänningarna hade nämligen vunnit tio av de senaste elva matcherna mellan lagen. Det här är andra veckan i rad Brynäs vinner mot ett lag man normalt sett inte trivs att spela mot. Förra lördagen bröt man en 15 matcher lång segersvit mot Skellefteå.

Kevin Clark inledde målskyttet för Brynäs.

 

Den här artikeln handlar om: