Patrik Laine.
Winnipeg

Winnipeg: Går mot en intressant framtid – men när är den här?

ANNONS

Winnipeg Jets kan mycket väl vara laget med starkast talangbank i hela ligan. Klubben formligen dryper av unga skickliga spelare som ska forma klubbens framtid, och laget ser ut att gå en ljus framtid till mötes. Kanske inte riktigt ännu, dock.

IN OCH UT 

Nyförvärv: : Kyle Connor, fw University of Michigan, Shawn Matthias, fw, Colorado, Brian Strait, b, New York Islanders, Patrik Laine, fw, Tappara.
Förluster: : Kyle Connor, fw University of Michigan, Shawn Matthias, fw, Colorado, Brian Strait, b, New York Islanders, Patrik Laine, fw, Tappara.

S9

S1DUSTIN BYFUGLIEN
I början av karriären flyttades han lite mellan back och forward. Nu råder det ingen tvekan om att Dustin Byfuglien är en riktig försteback i NHL. Han är skicklig offensiv och besitter ett ruggigt skott, samtidigt som det nog inte är särskilt många som vill ge sig in i hörnen med den storväxte amerikanen.

S2TYLER MYERS
När Evander Kane började göra sig omöjlig i Winnipeg skickade man som bekant honom till Buffalo, och fick Tyler Myers i utbyte. Så här i efterhand var det ganska bra betalt. Den över två meter långe backen har gjort det bra sedan ankomsten till Manitoba, och är en viktig defensiv pjäs för klubben.

S3BRYAN LITTLE
Han fick stora delar av förra säsongen förstörd av en obehaglig ryggskada, men sägs vara fullt återställd nu. Han är en av spelarna som finns kvar i klubben sen Atlantatiden, där han draftades som tolva totalt för tio år sedan. Om han får vara skadefri hela säsongen kan han mycket väl vara god för över 60 poäng i år.

S4MARK SCHEIFELE
Den skicklige centern har långsamt växt fram till att bli en förstecenter i ligan. Förra säsongen blev det 61 poäng på 71 matcher, och vid 23 års ålder är hans utveckling förmodligen inte helt färdig ännu. Förväntas ta ännu mer ansvar i laget den här säsongen, då han förärats med ett A på bröstet. Kan han fortsätta utvecklas i samma takt som de senaste säsongerna kan han mycket väl vara med och utmana om den interna poängligan.

S6
Lagets poängkung: 
BLAKE WHEELER
Lagets bäste offensiva forward de senaste åren, och den obestridlige ledaren. Blake Wheeler utsågs till ny lagkapten i somras efter Andrew Ladd, och det är i mångt och mycket hans uppgift att leda de lovande Jetstalangerna på rätt väg. Hade sin bästa säsong i karriären med 78 poäng förra säsongen. Riktigt så mycket är nog svårt att vänta sig igen, men kring 70-poängsstrecket är ett rimligt mål.

S5PATRIK LAINE
Hade ett makalöst fjolår då han producerade enormt mycket på varje nivå han spelade, något som kulminerade med att han utsågs till MVP i vårens VM-turnering. Nu är det dags för Finlands främste hockeytalang sedan Teemu Selänne att ta klivet in i världens bästa hockeyliga, och precis allting talar för en lång och framgångsrik karriär. Besitter ett fantastiskt skott, och lär ösa in mål redan under sin rookiesäsong.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Patrik Laine, Kyle Connor, Nikolaj Ehlers, Marko Dano, Josh Morrissey, Connor Hellebuyck, Joel Armia. Listan över hyperintressanta unga spelare i Winnipegs organisation kan nästan göras hur långt som helst, och det är svårt att tro annat än att framtiden ser mycket ljus ut för NHL:s (än så länge) nyaste lag. Men frågan är var man står just nu? Jets var inte bedrövligt förra säsongen, men man var heller inte särskilt bra. Nu ska flera av de här unga spelarna för första gången in och göra skillnad i Winnipeg, och det bör göra så att laget lyfter i tabellen. Ett aber för Winnipeg är dock situationen med backtalangen Jacob Trouba, som begärt en trejd bort från klubben. Tyvärr för alla Winnipegfans så spelar laget också i ligans otvivelaktigt bästa division, vilket både ger många tuffa matcher och många svåra lag att passera för att klämma sig in på en slutspelsplats. Laget bör vara bättre än de 78 poäng som man skrapade ihop förra säsongen, men att man ska kunna ta sig upp på de runt 95 som förmodligen krävs för en slutspelsplats är nog att begära mycket. Nästa säsong, däremot, bör det här Winnipeglaget vara redo att ta klivet dit.

Blake Wheeler. Foto: Getty Images/Derek Leung

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
34) Michael Hutchinson
37) Connor Hellebuyck

BACKAR:
4) Paul Postma
5) Mark Stuart
7) Ben Chariot
33) Dustin Byfuglien ”A”
39) Tobias Enström
47) Brian Strait
57) Tyler Myers

FORWARDS:
9) Andrew Copp
12) Drew Stafford
14) Anthony Peluso
16) Shawn Matthias
17) Adam Lowry
18) Bryan Little
22) Chris Thorburn
26) Blake Wheeler ”C”
27) Nikolaj Ehlers
29) Patrik Laine
40) Joel Armia
55) Mark Scheifele ”A”
56) Marko Dano
85) Mathieu Perreault
91) Alexander Burmistrov

COACH: 
Paul Maurice (sedan 2013)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
söndag 24 september
12:00 Leksand - Djurgården SDHL
12:00 Brynäs - Linköping SDHL
12:00 HV 71 - AIK SDHL
12:00 Modo - Luleå SDHL
16:00 Frölunda - SDE SDHL
20:00 Lugano - Zürich National League
tisdag 26 september
19:00 Frölunda - Linköping SHL
19:00 Modo - HV 71 SHL
19:00 Östersund - Södertälje Hockeyallsvenskan
01:00 New York Rangers - New York Islanders NHL
onsdag 27 september
18:00 Brynäs - Djurgården SDHL
18:00 HV 71 - SDE SDHL
18:00 Linköping - Leksand SDHL
19:00 Frölunda - AIK SDHL
19:00 AIK - Björklöven Hockeyallsvenskan
19:00 Mora - Nybro Hockeyallsvenskan
19:00 BIK Karlskoga - Tingsryd Hockeyallsvenskan
19:00 Västerås - Brynäs Hockeyallsvenskan
19:00 Västervik - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Kalmar - Almtuna Hockeyallsvenskan
torsdag 28 september
03:00 Edmonton Oilers - Vancouver Canucks NHL
19:00 Oskarshamn - Timrå SHL
19:00 Luleå - HV 71 SHL
19:00 Leksand - Skellefteå SHL
19:00 Växjö - Frölunda SHL
19:00 Modo - Rögle SHL
19:00 Färjestad - Linköping SHL
19:00 Örebro - Malmö SHL
01:00 Washington Capitals - Detroit Red Wings NHL
fredag 29 september
18:00 AIK - Brynäs SDHL
18:00 Linköping - Modo SDHL
19:00 Djurgården - Luleå SDHL
19:00 SDE - Leksand SDHL
19:00 Brynäs - Mora Hockeyallsvenskan
19:00 Almtuna - BIK Karlskoga Hockeyallsvenskan
19:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan
19:00 Södertälje - Västerås Hockeyallsvenskan
19:00 Tingsryd - Djurgården Hockeyallsvenskan
19:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
01:00 Ottawa Senators - Winnipeg Jets NHL
lördag 30 september
15:15 Malmö - Modo SHL
15:15 Frölunda - Rögle SHL
15:15 Luleå - Linköping SHL
15:15 Växjö - Timrå SHL
18:00 Örebro - Oskarshamn SHL
18:00 Färjestad - Leksand SHL
18:00 Skellefteå - HV 71 SHL
18:30 AIK - Kalmar Hockeyallsvenskan
01:00 Philadelphia Flyers - New Jersey Devils NHL
söndag 01 oktober
12:00 AIK - Leksand SDHL
12:00 HV 71 - Frölunda SDHL
12:00 Djurgården - Modo SDHL
12:05 Linköping - Luleå SDHL
15:00 Björklöven - Västervik Hockeyallsvenskan
16:30 SDE - Brynäs SDHL
18:00 Nybro - Östersund Hockeyallsvenskan