Tvillingarna Sedin.
Vancouver

Vancouver: Blinda för det skriande behovet av en återuppbyggnad

Ett par tvillingar som hoppas få uppleva en sista framgång i NHL och en general manager som vägrar inse att laget är på väg åt fel håll. Vancouver Canucks har antagligen inte bara en jobbig säsong framför sig. Det kan bli rätt många innan fansen får se solsken igen.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Thatcher Demko, mv, Boston College, Tom Nilsson, b, Frölunda, Erik Gudbranson, b, Florida, Chad Billins, b, Linköping Philip Larsen, b, Jokerit, Anton Rödin, fw, Brynäs, Loui Eriksson, fw, Boston.
Förluster: Yannick Weber, b, Nashville, Dan Hamhuis, b, Dallas, Matt Bartkowski, b, klubblös, Jared McCann, fw, Florida, Radim Vrbata, fw, Arizona, Linden Vey, fw, Calgary, Chris Higgins, fw, klubblös.


S9

S1ALEXANDER EDLER
Fortfarande en riktigt stabil backpjäs även om skadorna har hämmat hans offensiva produktion från att ligga på samma höga nivå som tidigare. Trots det var han inte ens i närheten av att vara ett namn för Tre Kronor inför World Cup. Det säger kanske mer om Sveriges bredd på backsidan just nu än Edler. Är en av spelarna Canucks bör försöka trejda för att sätta i gång generationsväxlingen man behöver få till på sikt.

S2CHRIS TANEV
Inte den mest glamourösa eller offensivt begåvade backen, men han har en förmåga att få jobbet gjort. En modern och intelligent tvåvägsback som tänker hockey på rätt sätt och oftast tar väldigt kalkylerade och smarta beslut med pucken. Fick massor av beröm för sin fina insats under VM i Moskva i våras, där han vann guld med Kanada.

S3HENRIK SEDIN
Produktionen har dalat, men kapten Henrik Sedin är fortfarande en av ligans bästa playmakers. En smart och ambitiös center vars samarbete med tvillingbrorsan Daniel fortfarande kan skrämma upp motståndarna. Nu blir det spännande att se om han och brorsan kan får ett lyft av återföreningen med…

S4LOUI ERIKSSON
Sexårskontraktet värt 36 miljoner dollar säkrar inte bara familjen Erikssons ekonomi för generationer framöver. Det ger även Loui Eriksson en ny chans att bygga vidare på kemin med tvillingarna Sedin. Hade en av karriärens bästa säsonger i fjol och såg het ut inför World Cup, för att sedan svalna betänkligt när turneringen väl startade. Det blir under alla omständigheter intressant att se hur det IQ-höga samarbetet med tvillingarna artar sig i en liga där allt mer kretsar kring fart.

S6
Lagets poängkung: 
DANIEL SEDIN
Om det blir Daniel eller Henrik som tar hem den interna poängligan är egentligen ointressant. De kommer att följa varandra år lika broderligt i år. I tio raka säsonger, alltså sedan säsongen 2006/07, har Daniel och Henrik – med individuella skillnader – varit etta och tvåa i Canucks poängliga. Även om de hunnit bli 36 år finns det inget som tyder på att det kommer att bli ett trendbrott i år. Och det är på gott och ont. Det betyder å enda sidan att tvillingarna fortfarande spelar på en väldigt hög nivå, å andra sidan att Canucks saknar tillräckligt skickliga spelare för att ta över i hierarkin.

S5ANTON RÖDIN
Fjolårets inspirerande spel i SHL kom till ett trist slut när Rödin drabbades av en svår knäskada under en träning med Brynäs. Vancouver Canucks tyckte sig dock ha sett tillräckligt för att erbjuda 25-åringen möjligheten att återvända till NHL. Hur stor plats Rödin kan ta i NHL återstår att se, men sett till hur dålig bredd Vancouver har på forwardssidan skulle han säkert kunna ta en topp sex-roll om han spelar sina kort rätt.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Vancouver Canucks förfall har blivit mer och mer uppenbart de sista åren. I fjol höll man uppe lågan under första halvan av säsongen för att sedan rasa igenom totalt och avsluta på behörigt avstånd från en slutspelsplats. Trots att det egentligen inte går att blunda för bristerna i klubben, som fortfarande tvingas leva högt på tvillingarna Sedins bidrag, har general managern Jim Benning inte visat någon antydan till att vara redo att starta om en välbehövlig ombyggnation av laget. Under sommaren värvade han stabbige backen Erik Gudbranson genom att skicka unge unge forwarden Jared McCann till Florida och innan dess skickade han ett annat tidigare förstarundeval i draften, Hunter Shinkaruk, till Calgary i utbyte för den mindre skillade Markus Granlund. Han har också värvat Loui Eriksson, vilket är ett nyförvärv man normalt sett gör om man är en klubb som satsar för att vinna. Om allt det här är för att ge tvillingarna Sedin en sista chans att uppleva något betydelsefullt i klubben de tillhört hela sina NHL-karriärer är det nobelt, men samtidigt naivt. Tar man ett steg tillbaka och tittar på Canucks lagbygge kan man snabbt se mängder med brister som gör att de knappast kommer att vara i närheten av att slåss om en slutspelsplats i tuffa Western Conference. Det bästa Benning kan göra är att börja hamstra dratval och talanger, för det kommer oavsett vilket att bli några svåra hockeyår i Vancouver.


Loui Eriksson. Foto: Bildbyrån/Joel Marklund

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
25) Jacob Markström
30) Ryan Miller

BACKAR:
5) Luca Sbisa
8) Chis Tanev
23) Alexander Edler
27) Ben Hutton
44) Erik Gudbranson
55) Alex Biega
63) Philip Larsen
88) Nikita Trijamkin

FORWARDS:
14) Alex Burrows
15) Derek Dorsett
17) Anton Rödin
18) Jake Virtanen
20) Brandon Sutter
21) Loui Eriksson
22) Daniel Sedin
26) Emerson Etem
33) Henrik Sedin ”C”
36) Jannik Hansen
47) Sven Bärtschi
53) Bo Horvat
60) Markus Granlund

COACH: 
Willie Desjardins (sedan 2014)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten