Adam Lidström.
ÖVRIGT

Nu har ”Lidas” söner återförenats: ”Inte spelat ihop sedan jag var fyra år”

ANNONS

Nicklas Lidströms söner har återförenats. Under söndagen spelade Adam och Kevin Lidström tillsammans för Surahammar i Hockeyettan.
– När jag och Kevin spelade tillsammans senast i en ”riktig match” var jag fyra år och han sex, skrattar Adam Lidström när hockeysverige.se pratar med honom efter matchen.

Nicklas Lidströms söner Kevin, 22, och Adam Lidström, 20, har båda spelat juniorhockey i Västerås, men nu är de båda seniorer och fick under söndagen chansen att spela tillsammans.

Och det var inte direkt i går som bröderna spelade match tillsammans.
– (Skratt) När jag och Kevin spelade tillsammans senast i en ”riktig match” var jag fyra år och han sex. Självklart är det alltid kul att få spela med någon från familjen, berättar Adam Lidström för hockeysverige.se några timmar efter Surahammars hemmamatch mot Köping.

Det var en match som Köping vann med 2-0.
– Mamma var på plats men tyvärr inte pappa. Men mamma kan väldigt mycket om hockey, hon har varit med ett tag, skrattar Adam.
– Hon var nöjd med våran insats och tyckte att det var kul att se oss spela tillsammans. Hon tyckte också det var kul och se mig våga mycket ute på isen speciellt efter en skada.

Adam Lidström har varit borta med anledning av en axelskada, en axel som precis som förra säsongen hade hoppat ur led.
– Jag tyckte att det kändes bra efter skadan och vågade göra grejer med axeln, till exempel gå in i i närkamper, hålla i och vrida och vända med pucken i sarghörnan.

Hur fungerade spelet på isen för dig?
– Jag tyckte att det gick rätt bra för mig med tanke på att jag varit borta ett tag. Jag vågade utmana med pucken och kom verkligen igång med spelet med puck.

Hur länge blir du kvar hos brorsan i Surahammar?
– Det blev bara en match, avslutar Adam Lidström.

Nicklas Lidström har ytterligare två söner. 16-årige Samuel Lidström spelar för Västerås J18-lag och 13-årige Lucas som finns i klubbens pojkverksamhet.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
lördag 04 maj
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM