Christian Ehrhoff.
Nyheter

World Cup-succén ger veteranen ny NHL-chans

ANNONS

Så sent som för två dagar sedan berättade klubblöse Christian Ehrhoff för hockeysverige.se att han hoppades att hans insats för Lag Europa i World Cup skulle leda till en ny chans i NHL.
– Jag tror fortfarande att jag kan spela där och förhoppningsvis får jag chansen, men blir det så är det inte hela världen. Det kommer att finnas många alternativ i övrigt att ta ställning till, sa tysken då.

Nu ser hans önskan ut att kunna bli verklighet. 34-åringen har nämligen skrivit på ett tryout-kontrakt med Boston, där han nu har försäsongen på sig att bevisa att han fortfarande håller på den här nivån. Detta efter en World Cup-turnering där han imponerade och spelade i samma backuppsättning som Bruins-kaptenen Zdeno Chára.

Tysken har sedan tidigare tolv NHL-säsonger och 789 matcher i världens bästa liga på sin meritlista. Han delade fjolårssäsongen med spel i Los Angeles och Chicago, men hade svårt att övertyga i båda lagen. Ehrhoff samlade på sig 13 poäng på 48 matcher i de två klubbarna och hade det stundtals svårt att platsa, men hoppas nu på bättre lycka i Boston.

Den här artikeln handlar om: