160328 DjurgŒrdens trŠnare Patrik KlŸft under J20 finalen i ishockey mellan DjurgŒrden och SkellefteŒ den 28 mars 2016 i Nykšping. Foto: / BILDBYRN / COP 101 …
Nyheter

Hästen-bossens totalsågning av Patrik Klüft: ”Kunde ingen hockey”

ANNONS

Tumultet i Vita Hästen under sommaren har väl knappast undgått någon. Bara en vecka innan seriestart valde klubbens VD, Fredrik Jensen, att sparka assisterande tränaren Pär Hellenberg. Huvudtränaren Mikael Johansson valde därefter att avgå i protest mot beslutet.
– Det handlade om ledarskapet eller kanske bristen på det ledarskap vi vill ha, säger Jensen till Folkbladet.

Jensen är samtidigt tydlig med att han uppskattar Hellenberg och Johansson som personer – då är det värre med hans syn på Patrik Klüft. Den tidigare Vita Hästen-tränaren, som coachade laget säsongen 2012-2013, sågas totalt av Jensen.
– Patrik Klüft var helt omöjlig att jobba med. Han var bara omöjlig och kunde ingen hockey, men det håller han inte med om, säger Jensen.

Jensen är inte direkt att ta bladet från munnen och tala klarspråk. Sågningen av Klüft, numera assisterande tränare i AIK, är bara en i mängden av kontroversiella uttalanden. Samtidigt ger Hästen-bossen inte mycket för de som uttalat sig om att han skulle vara som en diktator.
– Jag tror att människor har lätt att sätta titlar på företeelser och folk när man inte sitter med hela bilden. Jag tycker själv jag är ganska långt ifrån en diktator i min person och min roll. Sen behöver man vara handlingskraftig när man är klubbdirektör eller VD i en elitidrottsklubb.

Ja, handlingskraftig är han minst sagt, Fredrik Jensen. Det här lär knappast vara sista gången som han står i rampljuset heller.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM