John Tavares.
Nyheter

N Y Islanders: Arenaproblem och ett försvagat lag

Vårens avancemang till andra rundan i Stanley Cup-slutspelet var ett stort framsteg för New York Islanders. Men efter en sommar som har handlat mer om klubbens framtid i Brooklyn än förstärkningar är frågan om laget verkligen har kapacitet att göra om bedriften. 

IN OCH UT 

Nyförvärv: Dennis Seidenberg, b, Boston, Andrew Ladd, fw, Chicago, Jason Chimera, fw, Washington, P-A Parenteau, fw, Toronto.
Förluster: Brian Strait, b, Winnipeg, Frans Nielsen, fw, Detroit, Kyle Okposo, fw, Buffalo, Matt Martin, fw, Toronto.

S9

S1JAROSLAV HALÁK
Fjolåret var struligt för slovaken som både hade problem med skador och med konkurrensen från tysken Thomas Greiss. Att döma av insatsen i World Cup är Halák helt återställd efter sina besvär och ser ut att vara i fin form. Hans målvaktsspel är en av många nycklar som måste fungera för det här laget.

S2NICK LEDDY
Den flyfotade backen har vuxit ett par pinnhål efter trejden som tog honom från Chicago till Islanders. Ligger på cirka 40 poäng per säsong och är med sin poetiska skridskoåkning både en sevärdhet och tillgång.

S3ANDREW LADD
Säkrade sin ekonomiska framtid för generationer framåt när han tecknade ett sjuårskontrakt värt 5,5 miljoner per säsong. Den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren, som var kapten i Winnipeg under nästan fem säsonger, är fortfarande en gångbar spelare, men man kan inte låta bli att undra hur hans fysiska och uppoffrande spelstil kommer att påverka hans åldrande som hockeyspelare. Det här är ett kontrakt som kan svida på sikt.

S4BROCK NELSON
Amerikanen har växt in i NHL-kostymen på ett angenämt sätt och har skjutit 20 respektive 26 mål de senaste två säsongerna. Hans produktion kommer att bli ännu viktigare nu när Kyle Okposo och Frans Nielsen har lämnat hål efter sig i laguppställningen.

S6
Lagets poängkung: 
JOHN TAVARES
Lagkapten, MVP och hela lagets själ. John Tavares hade under stundom det ganska tungt under förra säsongen, men när det drog ihop sig till slutspel var 26-åringen ett monster. Vill man hårdra det kan man påstå att Tavares var den främsta anledningen till att Islanders lyckades slå ut Florida i den första slutspelsrundan. Mycket av Islanders framgångar vilar på hans axlar och hans förmåga att bygga kemi med passande kedjekamrater. Kanske kan nygamle P-A Parenteau vara spelaren som lyfter i kaptenens sällskap.

S5RYAN STROME
Han gjorde 50 poäng 2014/15 och tycktes vara på väg mot ett genombrott som matchade hans status som femtevalet i draften 2011. I stället hade Strome det så tungt att han till och med skickades till AHL för att få väckarklocka. I ett Islanders som har tappat en hel del eldkraft under sommaren behöver Strome studsa tillbaka rejält. Därför är han lagets stora joker den här säsongen.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Det har varit ännu en sommar med arenadiskussioner för New York Islanders. Flytten till Brooklyn och Barclay Center föregicks av höga förväntningar efter många år av frustration över tillståndet i gamla slitna Nassau Coliseum ute på Long Island. Flytten till basketarenan blev emellertid ingen hit. Sikten i arenan är usel på sina håll och atmosfären blev inte vad fansen hade hoppats på. Redan nu diskuteras det om Islanders ska flytta på sig igen och hitta en ny arena att spela i. Det är spekulationer som har överröstat det som har hänt kring laget under sommaren. Förståeligt med tanke på att det inte enbart har varit förändringar av godo. I Kyle Okposo och Frans Nielsen försvann tvåan och trean i den interna poängligan. Man skulle kunna argumentera för att Islanders har hittat en fullgod ersättare till Okposo i Andrew Ladd, men känslan är totalt sett att Islanders blev ett svagare lag sett till de förändringar man gjorde under sommaren. Det är en försämring som snabbt kan ätas upp och kanske till och med överkompenseras av att några av klubbens yngre spelare kliver fram och axlar större ansvar. På det hela taget kommer det dock att krävas exceptionellt spel av målvaktsduon Halák/Greiss samt John Tavares för att Islanders ska ha en möjlighet att kliva framåt jämfört med förra säsongen. Jag tror att det kommer att bli på håret att man över huvud taget lyckas kvalificera sig för slutspel den här säsongen.


Jaroslav Halák. Foto: Getty Images/Bruce Bennett

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Thomas Greiss
41) Jaroslav Halák

BACKAR:
2) Nick Leddy
3) Travis Hamonic
6) Ryan Pulock
14) Thomas Hickey
42) Scott Mayfield
44) Calvin de Haan
55) Johnny Boychuk
XX) Dennis Seidenberg

FORWARDS:
11) Shane Prince
12) Josh Bailey
15) Cal Clutterbuck
16) Andrew Ladd
17) P-A Parenteau
18) Ryan Strome
25) Jason Chimera
27) Anders Lee
29) Brock Nelson
36) Eric Boulton
53) Casey Cizikas
84) Michail Grabovskij
86) Nikolaj Kuljomin
91) John Tavares ”C”
XX) Steve Bernier

COACH: 
Jack Capuano (sedan 2010)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten