Cory Schneider är den stora anledningen till att New Jersey Devils inte fallit igenom totalt de senaste åren.
Nyheter

New Jersey: Ett lag som inte är på väg någonstans

ANNONS

Sedan New Jersey Devils tog sig till Stanley Cup-final 2012 har klubben inte tagit sig tillbaka till slutspelet. Men man har heller inte, som många andra lag som haft det svårt, bottnat ur totalt och börjat om helt. Och det är svårt att se något annorlunda med laget inför kommande säsong.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Beau Bennett, fw Pittsburgh, Taylor Hall, fw, Edmonton, Ben Lovejoy, b, Pittsburgh, Vernon Fiddler, fw, Dallas, Luke Gazdic, fw, Edmonton, Brandon Gormley, b, Colorado, Brian Gibbons, fw, New York Rangers, Anders Lindbäck, mv Arizona (tryout).
Förluster: Adam Larsson, b, Edmonton, David Schlemko, b, San José, David Warsofsky, b, Pittsburgh, Pierre-Luc Létourneau-Leblond, fw, Tampa Bay, Jordin Tootoo, fw, Colorado, Bobby Farnham, fw, Montréal, Stephen Gionta, fw, New York Islanders (tryout), Tuomo Ruutu, fw, Vancouver (tryout), Jiri Tlusty, fw, Colorado (tryout)

S9

S1CORY SCHNEIDER
År efter år är Cory Schneider en av ligans allra bästa målvakter, och får kanske inte riktigt den uppmärksamhet han förtjänar. Det bevisas om inte annat av att han sattes på läktaren i World Cup, bakom Jonathan Quick och Ben Bishop. Schneider är pusselbiten i New Jersey som ser till att laget inte fallerar totalt – även om det kanske hade varit bättre med ett totalt misslyckande och en ordentlig nystart med ett högt draftval.

S2ANDY GREENE
Lagkaptenen är stabiliteten själv i New Jersey. Han har spelat samtliga sina 641 NHL-matcher i klubben, och senast han missade en match var säsongen 2011/12. Greene är en skicklig shutdown-back som ofta används i numerärt underläge och mot motståndarens toppspelare. Men klubbens general manager Ray Shero har under sommaren sagt att han ser Greene som lagets bästa offensiva back, så vad hans roll blir i år återstår att se.

S3MIKE CAMMALLERI
Det stora problemet för Mike Cammalleri under karriären har varit att hålla sig frisk. Inte en enda gång under karriären har han spelat samtliga matcher för sina lag. Men när han väl har varit hel har han alltid varit en pålitlig poängproducent. Förra säsongen gjorde han 38 poäng, men han spelade å andra sidan bara 42 matcher. Om han får gå skadefri kan han säkerligen utmana om segern i den interna poängligan – problemet är bara att ingenting talar för det.

S4KYLE PALMIERI
25-åringen fick sitt stora genombrott på NHL-nivå när han förra säsongen sköt 30 mål och gjorde 57 poäng – båda personbästa med råge. De 30 målen kom visserligen med den högsta skottprocenten han haft i sin karriär, men framför allt sköt han nästan dubbelt så många skott som han gjort som mest under en säsong tidigare. Hade han haft samma skottprocent som genomsnittet under karriären hade han fortfarande gjort 26 mål, så lita på att Palmieri kan fortsätta att vara en viktig målskytt för New Jersey.

S6
Lagets poängkung: 
TAYLOR HALL
Han kom till New Jersey i en trejd mot Adam Larsson i en av hockeyvärldens galnaste dagar på mycket länge. Nu hoppas klubben på att den duktige forwarden ska bli lagens ledande offensiva spelare – och allting talar för att han kommer bli det. Hall är utan tvekan en av ligans bästa ytterforwards, och så länge kan kommer in i laget bra bör han vinna den interna poängligan.

S5PAVEL ZACHA
Det kan vara ett år för tidigt för ett riktigt genombrott, men en av de mer intressanta frågorna kring New Jersey Devils inför säsongen är vad man gör med Pavel Zacha. Den tjeckiske 19-åringen kan nämligen hamna i fällan som höga draftval från de kanadensiska juniorligorna ibland gör. Enligt reglerna får han inte skickas till AHL, utan ska tillbaka till Sarnia Sting om han inte blir kvar i New Jersey. Det öppnar för möjligheten att han blir kvar i NHL hela säsongen, då klubben förmodligen anser att han inte har så mycket mer att lära i OHL. Presenterade sig förra säsongen med två framspelningar i den enda NHL-matchen han fick spela.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

New Jersey gick tveklöst vinnande ur trejden med Edmonton som tog Taylor Hall till klubben, men trots det är känslan att det alltjämt är status quo i klubben. Truppen känns fortfarande inte stark nog för att bära till slutspelet, men man har också en av ligans bästa målvakter i Cory Schneider som gör att man inte kommer att tappa det totalt och vara med i ligans absoluta botten – vilket kanske hade varit det allra bästa för klubben. Man har visserligen börjat fasa ut en del veteraner som varit med ett tag, men på talangsidan ser det också väldigt tunt ut för New Jersey. Det finns inte särskilt många givna kandidater i systemet som inom en snar framtid kommer vara redo för att kliva in i NHL och spela stora roller och förbättra New Jersey. Det ger sammantaget känslan av att New Jersey är ett lag som varken är på väg uppåt eller nedåt, och att det kan förbli så ett tag framöver. I dagens NHL är det också något av det värsta som kan hända för en klubb. För lag som Edmonton, Buffalo och Toronto finns det mycket att vara hoppfull om inför framtiden, då man varit väldigt dåliga under några år och samlat på sig intressanta talanger. För New Jersey finns det inte så mycket att hoppas på.

Taylor Hall. Getty Images/Codie McLachlan

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
1) Keith Kinkaid
29) Anders Lindbäck (tryout)
35) Cory Schneider

BACKAR:
2) John Moore
6) Andy Greene ”C”
7) Jon Merrill
12) Ben Lovejoy
28) Damon Severson
32) Brandon Gormley

FORWARDS:
8) Beau Bennett
9) Taylor Hall
13) Mike Cammalleri ”A”
14) Adam Henrique ”A”
15) Reid Boucher
16) Jacob Josefson
19) Travis Zajac ”A”
20) Luke Gazdic
21) Kyle Palmieri
23) Brian Gibbons (tryout)
25) Devante Smith-Pelly
37) Pavel Zacha
38) Vernon Fiddler
51) Sergej Kalinin
64) Joseph Blandisi

COACH: 
John Hynes (sedan 2015)

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
torsdag 30 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
fredag 31 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL