Vladimír Sobotka
St. Louis

Nu sägs det vara klart – World Cup-spelaren Sobotka blir kvar i KHL

ANNONS

Följetongen kring Vladimír Sobotkas framtid tycks vara avklarad. Åtminstone om man ska tro Avangard. Enligt klubben återvänder tjecken till KHL och ansluter till Omsk redan imorgon efter att ha varit skadad hela försäsongen och säsongsinledningen och stannat hemma i Tjeckien och därefter spelat World Cup-hockey.

Huruvida Vladimír Sobotka ska spela i KHL eller NHL den här säsongen har varit en fråga som tyckts varit öppen för fri tolkning under sommaren. Avangard har hela tiden hävdat att den tjeckiske World Cup-spelaren tillhör dem, medan St. Louis, som äger hans NHL-rättigheter i sin tur haft stora förhoppningar om att han skulle återvända till NHL och hänvisat till att spelarens agent jobbat för att det ska bli så.

Problematiken för den 29-årige centern har varit det treårskontrakt han skrev på för två år sedan, när han var missnöjd med den deal NHL:s skiljenämnd gav honom men som han ändå kommer behöva spela av med St. Louis innan han blir free agent. Kontraktet ska ha innehållit klausuler om spel i NHL, och det är väl någonstans där parterna varit oense under en tid.

Nu ska saken, åtminstone om man får tro Avangard, vara löst. Sobotka kommer att spela i KHL under den här säsongen.
– Jag pratade med hans agent och han sade att Sobotka flyger till Omsk. Vi lät Sobotka spela World Cup, men nu är han vår spelare och kommer försvara färgerna för laget under den här säsongen, säger klubbens ordförande Vladimir Sjalajev i ett pressmeddelande.

Sobotka, som hade en assist på tre matcher i World Cup, uppges ansluta till Omsk imorgon. Klubben har inlett säsongen starkt, trots att man fått klara sig utan sin tjeckiske stjärna. Man toppar den östra konferensen efter att ha vunnit tio av de inledande 14 matcherna.
Han har tidigare svarat för 72 poäng på 97 matcher i KHL.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
torsdag 02 maj
18:00 Tjeckien - Finland Czech Hockey Games
19:45 Sverige - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 03 maj
02:00 Toronto Maple Leafs - Boston Bruins NHL
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM