Sök
Pavel Datsiuk.
Nyheter

Detroit: Slutet på en era – slutet på en svit?

Efter 14 säsonger och 953 matcher har Pavel Datsiuk lämnat Detroit. Ett val som inte bara påverkar lagets kvalitet på isen, utan även har ett symboliskt värde. Blir Datsiuks uttåg det som kommer symbolisera slutet på Detroits makalösa svit, med 25 raka slutspel?

IN OCH UT 

Nyförvärv: Frans Nielsen, fw, New York Islanders, Steve Ott, fw, St. Louis, Thomas Vanek, fw, Minnesota, Joe Vitale, fw, Arizona
Förluster: Joakim Andersson, fw, Örebro, Pavel Datsiuk, fw, SKA St. Petersburg, Brad Richards, fw, slutar, Kyle Quincey, b, klubb okänd, 
S9

S1GUSTAV NYQUIST
Han gick från 27 mål till 17, vilket var en av de stora anledningarna till varför Detroit inte lyckades ta ett steg framåt under förra säsongen. Med Datsiuk borta, och med en åldrande Henrik Zetterberg, blir Nyquists roll än större och kraven blir ännu högre. Nyquist måste studsa tillbaka till den utdelning han hade innan förra säsongen, för att Detroits säsong ska bli trevlig. Det faktum att han inte blev uttagen till World Cup kan mycket väl vara positivt för Detroit. Att få tillbaka revanschsugen och utvilad Nyquist kommer betyda mycket.

S2FRANS NIELSEN
Dansken brukar rankas som en av de mest underskattade centrarna i ligan, vilket förra säsongens 52 poäng vittnar om. Frans Nielsen gjorde faktiskt fler poäng i Islandrströjan förra säsongen än vad någon i Detroits lag gjorde. Det säger en del om Red Wings svaga offensiva säsong, men framför allt säger det en del om Frans Nielsen. Han fick ett dyrt kontrakt som kommer bli svårt att leva upp till. Den smarte dansken kommer dock få dra ett tungt lass såväl offensivt som defensivt. En värvning som känns närmast perfekt för Detroit Red Wings år 2016.

S3PETR MRÁZEK
Vezina Trophy-mässig under hösten och inledningen av vintern. Petad i slutet av säsongen pch i slutspelet. Petr Mrázek hade sin genombrottssäong, men fick se sig överglänst av Jimmy Howard när säsongen drog ihop sig. Tjecken är bara 24 år och har flera års utveckling kvar, och är en målvakt som ändå ger Detroit framtidstro. Han blir den kanske viktigaste spelaren om Red Wings ska nå en slutspelsplats. Kan han ta det sista klivet till att bli en riktig elitmålvakt redan den här säsongen?

S4HENRIK ZETTERBERG
Det går liksom inte att inte ta med Henrik Zetterberg. Förra säsongen var han skadefri säsongen igenom, och vann då lagets poängliga med sina 50 poäng. Nu kliver han återigen in en säsong med skador under försäsongen, och frågan är om den här säsongen blir den ”sista showen” innan utförsbacken blir ordentligt brant? Lagkapten som fortfarande är Red Wings viktigaste utespelare. Hur klarar han sig utan sin evige vapendragare Pavel Datsiuk? De har inte spelat i samma kedja speciellt ofta de senaste åren, men är det någon som märker av Datsiuks frånvaro lär det vara ”Zäta”.

S6
Lagets poängkung: 
DYLAN LARKIN
Förra säsongen kom han in som en virvelvind i NHL, och bildade i inledningen av säsongen en av ligans främsta kedjor tillsammans med Justin Abdelkader och Henrik Zetterberg. Poängproduktionen dalade i takt med att matcherna fortgick, men Larkin landade ändå på 45 poäng och en tredjeplats i lagets poängliga. Med sina 23 fullträffar var han bäst i laget. Nu är snabbskrinnaren från Michigan redo att axla rollen som Detroits ledande offensiva spelare.

S5THOMAS VANEK
Här brukar det göras plats för någon ung spelare som går mot ett genombrott, eller rent utav en rookie. Men Thomas Vanek är lite av hela NHL:s stora joker, som när han är som bäst gör mål på i princip allt. Dessvärre kommer han ofta in i djupa svackor, vilket gör att det sällan blir mer än runt 20 mål för österrikaren numera. Kan han göra en sista säsong med 30 mål? Den tvåfaldiga 40-målsskytten är ”bara” 32, och bör inte vara helt slut ännu. Hans 2,6 miljoner i lönetaksträff gör honom till en smart chansning av Ken Holland.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Inför förra säsongen var den stora grejen att Mike Babcock hade lämnat tränarbänken efter tio år i rollen som head coach för Detroit. Nu handlar det mesta om legendaren Pavel Datsiuk, som lessnade på livet i Nordamerika och åkte hem till Ryssland. Datsiuk missade aldrig slutspel under sina år i NHL, precis som Nicklas Lidström, men frågan är om ryssens avsked blir det som kommer symbolisera slutet för Detroits svit på 25 raka slutspelsframträdanden? Kraven är åtminstone ännu större på att spelare som Gustav Nyquist och Tomas Tatar verkligen utvecklas i den takt som Ken Holland och de övriga i Detroits ledning hade räknat med. Med en småskadad Henrik Zetterberg och en Niklas Kronwall som har en minst sagt sargad kropp kommer det vara svårt att placera Detroit i tabellen. De har en jämn och fin trupp överlag, men med tanke på hur många åldermän det finns i laget ser det ändå inte speciellt ljust ut inför den kommande säsongen. Tipset blir att de, precis som de senaste åren, får hoppas på att halka in i slutspelet för att sedan åka ut direkt i första slutspelsrundan. Mot Tampa Bay, såklart.

16

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
34) Petr Mrázek
35) Jimmy Howard

BACKAR:
2) Brendan Smith
25) Mike Green
52) Jonathan Ericsson
33) Aleksej Martjenko
55) Niklas Kronwall
61) Xavier Ouelett
65) Danny DeKeyser

FORWARDS:
4) Teemu Pulkkinen
8) Justin Abdelkader
11) Daniel Cleary
14) Gustav Nyquist
15) Riley Sheahan
20) Drew Miller
21) Tomas Tatar
26) Tomas Jurco
29) Steve Ott
40) Henrik Zetterberg ”C”
41) Luke Glendening
43) Darren Helm
51) Frans Nielsen
62) Thomas Vanek
71) Dylan Larkin
72) Andreas Athanasiou
93) Johan Franzén
xx) Joe Vitale

COACH: 
Jeff Blashill (2015)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till XXXOm du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via XXXPå Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via XXX

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten