Andrea Dalen.
SDHL 1

Djurgården gav HV71 första förlusten – så gick kvällens SDHL-matcher

ANNONS

Fyra matcher, fyra segrar. Men i kväll åkte HV71 på däng för första gången i årets säsong av SDHL – och man gjorde det ordentligt.

5-1 vann Djurgården med hemma på Hovet, efter att Andrea Dalen gjort hattrick. Djurgårdens övriga mål gjordes av Solveig Neunzert och Josefine Jakobsen, i en match där hemmalaget tog ledningen med 4-0 redan i den första perioden. HV:s mål gjordes av Madelene Sundström.

Linköping har å sin sida fortfarande full pott i tabellen efter fem spelade matcher. I kväll avfärdade man AIK med 6-2 på bortaplan. Man gick från 0-0 till 5-0 inom ett spann av 13 minuter mellan den första och andra perioden. Jennifer Wakefield och Denise Altmann gjorde två mål vardera för LHC, Minnamari Tuominen och Emma Holmbom gjorde varsitt. För AIK nätade Clara Hammarlund och Sara Hjalmarsson.

Desto målsnålare var det i Gävle, där Brynäs och SDE möttes. Efter 65 mållösa minuter fick matchen avgöras i straffläggning, och väl där var Brynäs Emma Murén den enda som hittade nätet. Noterbart är annars att Brynäs vann skotten med 51-18 i matchen, utan att lyckas överlista Klara Peslarova i SDE-målet.

Matchen tvingades också avbrytas en längre stund, efter att SDE:s Lina Hedlund fått en otäck smäll och blivit liggande på isen. Ambulans tillkallades och hon fick lämna isen med en nackkrage.
– Jag pratade lite med deras ledare efter matchen och hörde att hon väntade på röntgen uppe på sjukhuset. Bara att hoppas att det inte var så illa, säger Brynäs tränare Madde Östling till Gefle Dagblad.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 21 maj
12:20 Frankrike - Tyskland VM
12:20 Österrike - Storbritannien VM
16:20 Kanada - Tjeckien VM
16:20 Lettland - USA VM
20:20 Sverige - Slovakien VM
20:20 Finland - Schweiz VM
torsdag 23 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
16:20 Kanada - Slovakien VM
16:20 Schweiz - Tyskland VM
20:20 USA - Tjeckien VM
20:20 Sverige - Finland VM
fredag 24 maj
02:30 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
lördag 25 maj
02:00 New York Rangers - Florida Panthers NHL
söndag 26 maj
02:00 Dallas Stars - Edmonton Oilers NHL
21:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL
tisdag 28 maj
02:30 Edmonton Oilers - Dallas Stars NHL
onsdag 29 maj
02:00 Florida Panthers - New York Rangers NHL