Sök
Jonathan Toews och Patrick Kane.
Nyheter

Chicago: Är storhetsperioden på väg mot sitt slut?

Chicago Blackhawks har överlevt sin beskärda del av påtvingade trejder sedan de inledde sin storhetstid. Efter ännu en sommar med lönetaksoffer återkommer man till frågan om storhetstiden är på väg mot sitt slut. Jonathan Toews och Patrick Kanes kontrakt har minskat klubbens svängrum rejält samtidigt som kärnan av stjärnspelare börjar bli till åren.

IN OCH UT 

Nyförvärv: Lars Johansson, mv, Frölunda, Michal Kempny, b, Avangard Omsk, Brian Campbell, b, Florida, Tyler Motte, fw, University of Michigan, Martin Lundberg, fw, Skellefteå, Nick Schmalz, fw, University of North Dakota, Jordin Tootoo, fw, New Jersey.
Förluster: Michael Leighton, mv, Carolina, David Rundblad, b, Zürich, Teuvo Teräväinen, fw, Carolina, Bryan Bickell, fw, Carolina, Tim Jackman, fw, slutat, Dale Weise, fw, Philadelphia, Andrew Shaw, fw, Montréal, Andrew Ladd, fw, N Y Islanders, Tomas Fleischmann, fw, klubblös.

S9

S1COREY CRAWFORD
Fjolårets grundserie var en av Crawford bästa i karriären. När Blackhawks spel gick i baklås lyckades den 31-årige keepern agera matchvinnare åt sitt lag. Vid 31 års ålder är den tvåfaldige Stanley Cup-mästaren inne i den bästa perioden av sin karriär. Kommer att fortsätta vara en viktig kugge för sitt lag.

S2DUNCAN KEITH
Evighetsmaskinen har hunnit bli 33 år gammal och även om han fortfarande levererar hockey i världsklass har skadorna börjat komma ikapp honom. Keith missade 15 matcher i grundserien i fjol och tvingades avstå från spel i World Cup. Med tanke på att en spelare som Brent Seabrook har börjat tappa i kvalité är det av största vikt att Keith orkar hålla flaggan i topp.

S3JONATHAN TOEWS
Toews är fortfarande en av ligans främsta tvåvägscentrar, men frågan är om han inte har passerat sin bästa tid i karriären rent offensivt. Han tappade en hel del poängmässigt och även de underliggande siffrorna var sämre i fjol. Behöver prestera på en högre nivå nu när hans lön äter upp så mycket av Blackhawks lönetaksutrymme.

S4ARTEMIJ PANARIN
Det blev en explosionsartad succé för Panarin när han kom till NHL. Bildade en produktiv kedja med Patrick Kane och Artiom Anisimov som bar Blackhawks under långa delar av säsongen. Fick välförtjänt Calder Trophy och ska nu försöka surfa vidare på framgångsvågen. Hans samspel med Kane är ett av de läckraste i ligan.

S6
Lagets poängkung: 
PATRICK KANE
Det var egentligen bara en tidsfråga innan Patrick Kane skulle explodera poängmässigt. Förra säsongen var han mer eller mindre ostoppbar och lyckades för första gången korsa 100-poängsgränsen och vinna Art Ross Trophy som ligans poängkung. Kommer med all säkerhet att slåss om utmärkelsen den här säsongen också.

S5NICK SCHMALTZ
Chicago har förlorat en hel del talang på grund av sina lönetaksproblem. Trejderna har dock inte bara varit av ondo, de har också bidragit till att fylla på Blackhawks skafferi med talang. Nick Schmaltz är en av de yngre förmågorna som står i pipen. Bröderna Nylanders barndomskompis behövde bara två collegesäsonger på sig för att visa att han var redo för större uppdrag. Är skicklig nog för att ta en plats i NHL redan i år.


HOCKEYSVERIGES PROGNOS 

Chicago Blackhawks general manager Stan Bowman har gjort ett fantastiskt jobb de senaste åren. Trots att han tvingats avyttra kvalitetsspelare på löpande band för att få plats med sina stjärnor har han hela tiden hittat sätt att sätta potentiella Stanley Cup-vinnarlag på isen. Efter ännu en sommar av tuffa beslut – där han tvingades offra både Teuvo Teräväinen och Andrew Shaw – står Blackhawks inför en säsong där lagets bredd på framför allt forwardssidan fått sig en liten törn. För samtidigt som flera av stjärnorna visat tecken på att stagnera har man inte lyckats fylla på i samma takt som tidigare. Kontrakten som framför allt Jonathan Toews, Patrick Kane och Brent Seabrook sitter på är betungande ur det hänseendet. Därför blir det extra viktigt för Blackhawks att få upp unga spelare på entry level-kontrakt som kan hoppa in och bidra redan nu. Jag vet inte om jag vill gå så långt som att säga att Chicagos storhetsperiod är över, men i dagsläget kan jag räkna upp en handfull lag som jag skulle ranka som större favoriter till att vinna Stanley Cup 2017. Stan Bowman får trolla med knäna om han ska ordna en fjärde Cup-vinst sedan 2010.


Artemij Panarin. Foto: Getty Images

TRUPPEN

MÅLVAKTER:
33) Scott Darling
50) Corey Crawford

BACKAR:
2) Duncan Keith
4) Niklas Hjalmarsson
7) Brent Seabrook
32) Michal Rozsival
43) Viktor Svedberg
51) Brian Campbell
52) Erik Gustafsson
57) Trevor van Riemsdyk

FORWARDS:
8) Nick Schmaltz
11) Andrew Desjardins
14) Richard Panik
15) Artiom Anisimov
16) Marcus Krüger
19) Jonathan Toews ”C”
22) Jordin Tootoo
53) Brandon Mashinter
70) Dennis Rasmussen
72) Artemij Panarin
81) Marián Hossa 
88) Patrick Kane

COACH: 
Joel Quenneville (sedan 2008)

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten