NYBYGGE. Sportchefen Andreas Appelgren har fått ändra inriktning i Västerås.
Västerås IK

Västerås: ”Tror att de är lite underskattade”

Fjolåret blev ett gigantiskt sportsligt fiasko som följdes upp av ett minst lika dystert ekonomiskt resultat. Efter att ha genomgått ett stålbad och tvingats trycka på reset-knappen har Västerås klivit upp ur askan och börjat om från början.
 Många tippar att Västerås ska hamna i botten, men jag tror att dom kan bli ganska bra faktiskt, menar hockeysverige.ses bloggare Mikael Mjörnberg.

Det var en säsong som skulle sluta med SHL-avancemang. Men Västerås fick ingenting att stämma i Hockeyallsvenskan och slutade först på nionde plats. Det innebar att det topptippade laget inte ens fick möjligheten att kvala uppåt.

Nästa käftsmäll kom kort senare. Då uppdagades det att klubbledningen hade levt långt över sina tillgångar och därmed försatt klubben i djupa ekonomiska besvär. Våren och tidiga sommaren kom därför att handla om att få fason på finanserna för att över huvud taget kunna sätta ett lag på isen den här säsongen. Det har man slutligen gjort.

Den ekonomiska krisen har inneburit att klubben fått ta ett stort steg bakåt i sina ambitioner. Nu ska man rätta munnen efter matsäcken och satsa ungt. Hockeysverige.ses bloggare Mikael Mjörnberg tror att det är nyttigt för klubben.
– Jag tror att Västerås är lite underskattade, anser Mjörnberg.
– I fjol fick man inte ihop det. Västerås spelade en ganska rolig hockey, men det var många importer som kanske bara halvbrydde sig. Ibland var dom svinbra och ibland helt kassa. Västerås kom sedan in i en negativ spiral och efter det gick det bara utför.
– Nu tror jag att det kan vara nyttigt för Västerås att starta om med ny budget samtidigt som man satsar på lite yngre killar. Många tippar att Västerås ska hamna i botten, men jag tror att dom kan bli ganska bra faktiskt. Det ser ut som Västerås har många spelare som har en stor utvecklingspotential.

Det finns dock en svaghet som ger Mjörnberg lite bryderier.
– Jag är inte jätteimponerad av målvaktssidan. Jag har aldrig fattat grejen med Henrik Lundberg som man är på och hypar hela tiden och jag tror att Marcus Dahlbom kan ta förstaspaden.


Marcus Dahlbom. Foto: Bildbyrån

Mjörnbergs tre profiler i Västerås:

Fredrik Johansson, fw
– Han kan man inte blunda för. Han är den kloke, kaptenen och ryggraden i det här laget nu när dom dessutom föryngrar. Han blir väldigt viktig och är också en grymt bra spelare.

Christopher Fish, fw
– Det är en spelare som jag gillar. Jag är lite svag för honom och det är inte bara för den där hajfenan till målgest han kör utan för hela hans spelstil. Det är bra drag kring honom då han får till det. Får han ihop en bra säsong så kan han bli riktigt sevärd.

Markus Persson, fw
– En spelare som Västerås har plockat från Tingsryd. Alla lag behöver målskyttar och Västerås kommer att behöva det mer en någonsin den här säsongen och han kommer fylla den rollen.

Mjörnbergs genombrottsspelare i Västerås:

Jimmie Jansson, b
– Han kan bli intressant. Han hade ett tryout-kontrakt på försäsongen och fick kontrakt. Han är en ganska offensiv back och ramlar det på plats där så han en attraktion.

Så här går det för Västerås enligt Mjörnberg:
– En mittenplacering. Jag tror att det är bra för Västerås att inte ha jätteförväntningar på sig. Sedan tror jag att dom tar sig till playoffserien. Dom får spela längre än förra säsongen i alla fall.

Kuriosa:
Säsongen 1989/90 vinner Västerås JSM-guld för andra säsongen i rad. Tränare för laget är Göran B Lundberg. I semifinalen vinner VIK över Huddinge med 7-2 och i finalen över Modo med 5-4 efter förlängning. Västerås laguppställning är imponerande. För att plocka några namn: Tommy Salo, Nicklas Lidström, Stefan ”Loppan” Hellkvist, Mikael Karlberg, Patrik Juhlin, Fredrik Nilsson och Patrik Zetterberg. Tommy Salo räddade Västerås i förlängningen och efter matchen skrev Anders Nordin i Årets Ishockey om Salo att det var en lovande målvakt som klubben hade fått fram. Matchvinnare i förlängningen var Patrik Zetterberg som dessutom var lagkapten för Västerås.


Anton Mylläri. Foto: Bildbyrån/Pär Olert

VÄSTERÅS IK 2016/17

MÅLVAKTER
30) Henrik Lundberg
56) Marcus Dahlbom

BACKAR
15) Hercules Ölander Horn
20) Johan Jonsson
22) Albin Lindgren (try-out)
26) Hampus Larsson
40) Jimmie Jansson
46) Douglas Alenbring
47) Rasmus Edström
59) Anton Mylläri
66) Alexander Nilsson Lindelöf

FORWARDS
8) Linus Rosdahl (try-out)
9) Mikael Frycklund
10) Markus Persson
12) Fredrik Johansson ”C”
14) Stefan Gråhns
16) Jonte Berg
17) Christopher Fish
21) Adam Lidström (try-out)
27) Eric Berkerud
28) Lukas Zetterberg
71) Niklas Lihagen
72) Linus Svedlund
80) Eddie Davidsson
XX) Marcus Bergman

Tränare: Christer Olsson

Den här artikeln handlar om:

Laddar...
Tack för att du väljer att uppgradera ditt konto till Everysport Plus (ditt nya pris blir 99kr/mån). Klicka på knappen nedan för att genomföra köpet.
Visa köpvillkor
Gå vidare Stäng
×

1. VILLKORENS TILLÄMPLIGHET

För att få tillgång till plus-tjänsten måste du ingå ett avtal med ESMG genom att registrera dig och betala prenumerationsavgiften.

2. PLUS-TJÄNSTENS INNEHÅLL

ESMG förnyar och förbättrar plus-tjänsten fortlöpande, vilket innebär att vi utan föregående meddelande kan komma att lägga till, förändra och ta bort innehåll och funktioner. ESMG reserverar sig för eventuella skrivfel på någon av våra sajter där det lämnas uppgifter om någon av våra plus-tjänster.

3. PRENUMERATION

Aktivering av plus-tjänsten

Ditt abonnemang startas när du fyller i registreringsformuläret och betalar avgiften för plus-tjänsten. Detta gör att du får tillgång till plus-tjänsten under tiden din prenumeration löper. I det fall ingen prenumerationsavgift utgår för den inledande perioden (som definieras vid din registrering) startas plus-tjänsten när du fyller i registreringsformuläret och registrerar ett betalningsalternativ.

Bekräftelse

Efter att du registrerat dig och betalat avgiften för plus-tjänsten så skickas en bekräftelse till dig via den e-postadress som du har uppgett vid registreringen. Bekräftelsen innehåller villkoren för din prenumeration. De uppgifter som du har angett vid registreringen kommer finnas på ditt konto. Vi ber dig kontrollera att dessa uppgifter stämmer. Om någon uppgift inte är korrekt ska du ändra dessa via ditt konto. Du ansvarar för att kontaktuppgifterna är korrekta.

Åldersgräns

För att teckna upp dig för plus-tjänsten måste du vara minst 18 år. Är du under 18 år krävs förälder eller annan förmyndares godkännande för att du ska få registrera dig och använda plus-tjänsten. Genom att registrera dig och betala avgiften intygar du samtidigt att du har inhämtat ett sådant godkännande från förälder eller annan förmyndare. Du anses alltid försäkra riktigheten av sådana uppgifter som du lämnar om dig själv.

Prenumerationens löptid och uppsägning

Din prenumeration kan antingen vara en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration. Det framgår vid din beställning och registrering för plus-tjänsten om din prenumeration är en tillsvidareprenumeration eller om den är tidsbestämd.

En tillsvidareprenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten för en viss tidsperiod (vanligen en (1) månad), vilken förlängs med samma period om du själv inte säger upp prenumerationen innan periodens upphörande. Om du inte vill att din tillsvidareprenumeration förlängs, måste du alltså säga upp prenumerationen 48 timmar innan den aktuella tidsperioden löper ut. Uppsägning kan ske på Min Sida under respektive sajt som du är inloggad på.

En tidsbestämd prenumeration innebär att du får tillgång till plus-tjänsten under den angivna tidsperioden och att prenumerationen därefter upphör per automatik. En tidsbestämd prenumeration kan inte sägas upp i förtid.

ESMG äger rätt att säga upp din prenumeration, oavsett om det är en tillsvidareprenumeration eller en tidsbestämd prenumeration, med trettio (30) dagars varsel. ESMG har även rätt att omedelbart säga upp eller frysa din prenumeration om ESMG misstänker att du bryter mot dessa Villkor.

Avgift för plus-tjänsten

Prenumerationsavgiften för plus-tjänsten utgörs av en vanligen månatlig avgift och betalas alltid i förskott. Om avgiften är annan än en månatlig framgår vid registrering. Aktuell avgift framgår även din vid din registrering. Avgiften som anges inkluderar moms.

ESMG förbehåller sig rätten att ändra avgiften för plus-tjänsten vid tillsvidareprenumerationer. Den ändrade avgiften gäller då från och med nästkommande period, förutsatt att du inte sagt upp din prenumeration innan perioden löpt ut. En tidsbestämd prenumeration påverkas inte av en eventuell prisändring under den avtalade bindningstiden.

4. BETALNINGSALTERNATIV

Klarna Payments

Som betalningslösning använder ESMG Klarna Payments. Klarna Payments presenterar viss information för dig så snart du är identifierad. Vilken information du behöver ange för att uppnå identifiering kan variera mellan olika köptillfällen och kunder. Någon kreditupplysning tas aldrig direkt i Klarna Payments utan vid behov beroende på det betalningsalternativ du har valt. Kreditupplysningar som tas av Klarna påverkar inte din kreditvärdighet och kan inte ses av andra som begär kreditupplysning om dig, till exempel banker. Sedan du har identifierats uppvisar Klarna Payments vilka alternativ som är tillgängliga för just dig. Faktura är förvalt som betalningsalternativ men du kan givetvis fritt välja något av de andra alternativen såsom direktbetalning via bank eller betalning med kort. Vilka alternativ du erbjuds kan växla från tid till annan. Du kan själv välja om du vill skydda din användning av Klarna Payments med en PIN-kod. För information om din betalning kontakta Klarna via https://www.klarna.com/se/kundservice/.

5. ANVÄNDNING AV PLUS-TJÄNSTEN

Plus-tjänsten får endast användas för privat, icke-kommersiellt bruk. Din prenumeration är personlig och dina rättigheter enligt dessa Villkor får inte överlåtas till någon annan. Du ska förvara dina användaruppgifter till ditt konto säkert och oåtkomliga för andra personer. Om du har skäl att misstänka att någon obehörig har tagit del av dina användaruppgifter ska du snarast underrätta ESMG om detta. Du ansvarar själv för skada som orsakas genom att någon obehörig har använt dina uppgifter.

Du får inte heller använda plus-tjänsten så att ESMG eller annan drabbas av olägenhet eller skada. Notera särskilt vad som gäller om rättigheterna till plus-tjänstens innehåll under punkt 6 nedan.

6. IMMATERIELLA RÄTTIGHETER

Allt innehåll som tillhandahålls genom plus-tjänsten, såsom texter, stillbilder och rörliga bilder, grafik, teckningar och datakoder, skyddas av lagen om upphovsrätt (1960:729) och rättigheterna därtill innehas av ESMG eller dess licensgivare. ESMGs varumärken och kännetecken är skyddade av varumärkesrättslig lagstiftning. Att du skapar ett konto och använder plus-tjänsten ger dig ingen rätt att mångfaldiga, kopiera, överlåta, upplåta, överföra eller i annan form utnyttja sådant innehåll som förekommer i plus-tjänsten och ej heller att använda att ESMGs varumärken och kännetecken.

7. BEHANDLING AV PERSONUPPGIFTER

ESMG behandlar dina personuppgifter i enlighet vår personuppgiftspolicy som finns tillgänglig på https://www.esmg.se/personuppgifter/

8. COOKIES

ESMG använder sig av cookies för att ge dig en bättre upplevelse på ESMGs plattformar. Läs mer här: https://www.esmg.se/cookiepolicy/

9. TEKNISKA FÖRUTSÄTTNINGAR

Din tillgång till plus-tjänsten är vid var tid beroende av att du innehar erforderlig hårdvara och mjukvaror, såsom program för webbläsare och e-post, samt abonnemang för Internetanslutning. ESMG åtar sig inget ansvar för din tillgång till hårdvara och mjukvaror och inte heller för funktionaliteten i dessa eller förekommande kostnader som tredje parter, såsom internet- eller mobiltelefonoperatörer, kan betinga sig av dig i anledning av din användning av plus-tjänsten. Plus-tjänsten stöds av de senaste operativsystemen.

10. ANSVARSBEGRÄNSNING

ESMG kan inte hållas ansvarig för plus-tjänstens funktion, tillgänglighet, kvalitet, användbarhet eller säkerhet. Denna ansvarsbegränsning omfattar varje skada, direkt eller indirekt, som kan hänföras till användningen, eller hinder att använda, plus-tjänsten och dess innehåll. ESMG kan inte heller hållas ansvarig för tredje parters innehåll eller information som du kan ha fått del av genom användning av plus-tjänsten.

ESMG har rätt att tillfälligt stänga plus-tjänsten för att genomföra systemunderhåll, uppgradering eller för att vidta andra tekniska åtgärder. ESMG ska, i möjligaste mån, utföra dessa åtgärder med så små störningar som möjligt för dig. ESMG ansvarar inte för skada eller förlust som du kan anse dig lida av på grund av plus-tjänstens begränsningar i tillgång enligt ovan.

11. LÄNKAR

Plus-tjänsten kan innehålla länkar till andra webbplatser som kontrolleras av tredje part. ESMG ansvarar inte för innehåll och överföringar från sådana länkade webbplatser.

12. VILLKORSÄNDRING

ESMG har rätt att ändra dessa Villkor. En villkorsändring träder i kraft tidigast trettio (30) dagar efter det att ändrade villkor har meddelats dig via den e-postadress som du har uppgett vid registrering för plus-tjänsten. Om du inte godtar villkorsändringen kan du inom ovan nämnda 30-dagarsfrist säga upp din prenumeration. En uppsägning kan göras via e-post till kundtjanst@esmg.se. Om du inte sagt upp din prenumeration eller om du använder plus-tjänsten efter det att de nya villkoren trätt i kraft, innebär detta att du anses ha accepterat de nya ändrade villkoren.

13. ÅNGERRÄTT

Om du tecknar en prenumeration som privatperson, har du rätt att ångra ditt köp. Om du vill utnyttja din ångerrätt, måste du meddela oss inom 14 dagar från din beställning av plus-tjänsten. Du kan meddela oss genom att kontakta ESMGs kundtjänst via kundtjanst@esmg.se. På Konsumentverkets hemsida (www.konsumentverket.se) finns en blankett som du kan använda dig av för att utnyttja din ångerrätt.

Om prenumerationen redan är betald vid utövande av ångerrätten kommer vi att återbetala prenumerationsavgiften. Eftersom betalning för plus-tjänsten sker via Klarna Payments, så återbetalas avgiften via Klarna.

14. MEDDELANDEN

Du accepterar att ESMG kan komma att kontakta dig genom den e-postadress du angett vid din registrering, i syfte att informera dig om villkorsändringar eller andra meddelanden hänförliga till din prenumeration eller till plus-jänsten.

Vi använder även din e-post för att skicka dig meddelanden som avser direktmarknadsföring, såsom nyhetsbrev, information och erbjudanden om ESMGs olika tjänster och varumärken. Om du inte vill ta del av dessa meddelanden kan du avanmäla dig antingen genom att använda länken för avanmälan längst ned i mejlet eller genom att ändra kontoinställningar på Min Sida.

15. TILLÄMPLIG LAG OCH TVISTELÖSNING

Dessa Villkor ska tolkas och tillämpas i enlighet med svensk lag. Eventuell tvist ska avgöras av svensk allmän domstol, med Stockholms tingsrätt som första instans. Tvist kan också prövas av Allmänna reklamationsnämnden, vars beslut är en rekommendation till parterna om hur tvisten bör lösas.

16. KONTAKTUPPGIFTER

Du är alltid välkommen att kontakta ESMG via kundtjanst@esmg.se

Ange din värdekod:

Lös in värdekod Stäng
×

Välkommen till vårt lag!

Som plus-medlem har du nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige.se

Tack, ditt köp är nu genomfört. Du har nu tillgång till ALLT material på Hockeysverige, FotbollDirekt, Innebandymagazinet och Svenska Fans (bannerfritt).

×

Grattis, du har nu blivit medlem!

Framöver kommer du få nyhetsbrev från Hockeysverige, glöm inte att du även kan bli plusmedlem för att få tillgång till ALLT material på sajten