Pavel Datsiuk gör sitt sjunde Hockey-VM
World Cup 2016

Datsiuk: ”Det finns inte många kreativa spelare längre”

ANNONS

Han har själv varit en av NHL:s mest sevärda spelare de senaste 10-15 åren. När Pavel Datsiuk nu har lämnat Nordamerika bakom sig och återvänt till KHL passar han på att beklaga sig över bristen på artisteri i NHL.

I en intervju med Pittsburgh Post-Gazette inför World Cup säger den 38-årige ryssen att ”det inte finns många kreativa spelare längre”.
– Det blir färre och färre för varje år. Det finns massor med talang, men lagen spelar mer system nu, menar Datsiuk.
– Hockeyn är så annorlunda nu. Med de nya reglerna i NHL måste man vara bra defensivt. Om man kan spela en snabb hockey får man mer tid att jobba offensivt.

Med tanke på att NHL-karriären är ett minne blott kan World Cup bli Pavel Datsiuks avsked från Nordamerika. Själv är han i vanlig ordning både vag och kryptisk kring sin framtid.
– Man vet aldrig när man kommer att spela sin sista match. Men det kommer att kännas bra att komma tillbaka hit och möta NHL-fansen igen, säger han.

Pavel Datsiuk och hans Ryssland möter Kanada i en sista träningsmatch natten mot torsdag. På söndag kväll smäller det sedan i Toronto då man tar sig an Sverige i World Cup-premiären.

 

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
tisdag 25 juni
02:00 Florida Panthers - Edmonton Oilers NHL