Matt Fraser.
SHL

Rögle plockar in NHL-meriterad forward: ”En etablerad målskytt”

ANNONS

Rögle fick forwarden Taylor Matson långtidsskadad under sitt träningsläger i Schweiz. Nu plockar man in en ny nordamerikansk forward i form av den NHL-meriterade kanadensaren Matt Fraser.
– Matt är en etablerad målskytt som även tillför size och karaktär till vårt lag, säger Rögles sportchef Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

Rögle stärker upp laget inför seriestarten. Under fredagen blev det klart att den NHL-meriterade forwarden Matt Fraser, som spelade i AHL senaste säsongen, kliver in i laget-
– Det är en bra karaktärspelare. Det är en stor kille som är bra längs sargerna, stark och han går gärna rakt på mål. En etablerad målskytt, säger sportchefen Anders ”Masken” Carlsson i ett pressmeddelande.

Fraser, 26,  hade en lovande start på proffskarriären och sköt 37 mål som rookie för Dallas Stars farmarlag Texas Stars i AHL säsongen 2011/12. Han gjorde 33 mål i samma liga säsongen därpå och har deltagit i AHL:s All-Star Game vid två tillfällen. De senaste åren har hans produktion dock sjunkit.

I NHL har det blivit elva mål och 16 poäng på 87 matcher för Dallas, Boston och Edmonton. Den senaste säsongen svarade Fraser för sju mål och 21 poäng på 63 AHL-matcher för Manitoba Moose och Rockford Icehogs.

Värvningen kommer kort efter att Rögle fått forwarden Taylor Matson skadad. Han drabbades av en fraktur under klubbens träningsläger i Schweiz.
– Vi har tappat karaktär i laget efter Taylors skada. Vi har en hel del små, tekniska spelare en behöver lite storlek också. När hans namn dök upp såkändes det rätt, han kan hjälpa oss, säger ”Masken”.

Den här artikeln handlar om:
Hockey PÅ TV
fredag 03 maj
01:00 Nashville Predators - Vancouver Canucks NHL
lördag 04 maj
04:00 Vegas Golden Knights - Dallas Stars NHL
12:00 Schweiz - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Sverige Czech Hockey Games
söndag 05 maj
02:00 Boston Bruins - Toronto Maple Leafs NHL
12:00 Sverige - Finland Czech Hockey Games
16:00 Tjeckien - Schweiz Czech Hockey Games
fredag 10 maj
16:20 Schweiz - Norge VM
16:20 Slovakien - Tyskland VM
20:20 Tjeckien - Finland VM
20:20 Sverige - USA VM